AxFlow A/S NYHED: UV-anlæg til desinfektion i fødevareindustrien!
En attraktiv og god alternativ metode som giver en økonomisk effektiv løsning til traditionelle desinfektionmetoder. UV-anlægget giver sikkerhed for mikrobefri procesvand, produktmedier og luft i fødevareindustrien.
Eksempler på UV-anlæggets muligheder
Brugsvand kan indeholde en høj koncentration af tilsætningsstoffer. Det kan f. eks være forskellige former for urenheder, som er uacceptabel i fødevareindustrien.
Procesvand kan indeholde restkoncentration fra processen. Det kan forekomme selv efter sterile filterprocesser. Det gælder også ved restproduktet af produktmediet, som f. eks. kan bestå af sukkeropløsninger og brine.
I forbindelse med processen kan der opstå uønskede biologiske forbindelser, der kan fjernes ved brug af UV-anlægget.
Ingen påvirkning af produktet
UV-anlægget i drift påvirker ikke produktets pH-værdi, farve, smag og aroma. Anlægget ødelægger ikke produktets stabilitet og blanding.
Overdosering, restkoncentration samt udvikling af giftige og brandfarlige produkter kan ikke forekomme under drift af UV-anlægget. Der skal ikke benyttes kemikalier til desinfektion.
Disse egenskaber giver et rent og ensartet produkt i processen samt sikkerhed for medarbejderne.
CIP rengøring
Til rengøring i processen benyttes normalt det reneste vand man kan opnå, men det kan indeholde mikroorganismer, som må fjernes eller uskadeliggøres. Benyttes kemikalier kan disse lejres i rørsystemet, pumper, tanke og beholdere, så kemikalierester kan skade og ødelægge fødevarerne. Derfor bør man overveje at installere et UV-anlæg.
Luftbårne bakteriesporer
Der eksisterer UV-anlæg, som er udviklet til at fjerne uønskede koncentrationer af luftbårne bakteriesporer, så luften blivermikrobefri i sterile- og forarbejdningsområder. Metoden kan også benyttes i områder, hvor der forekommer aseptisk pakning af produktet.
Anlægget kan også benyttes til mikrobefri trykluft i tryktanke og rør i processen samt til lagertanke, som kan have bakteriekolonier af luftbårne bakteriesporer.
Sukker- og brinelage samt ostevalle
Leverandøren Hanovia Ltd. Har udviklet en speciel serie UV-anlæg til disse opgaver i fødevareindustrien.
Anlægget har et kraftigt UV rør og et lille desinfektionskammer, som tilsammen giver en høj UV dosering og en effektiv sikkerhed for et mikrobefri medie til injektion med et lavt kapacitetsforbrug.
UV-anlægget
Det kan i mange tilfælde monteres direkte i eksisterende røranlæg og beholdere. Anlægget leveres som standard komplet med el-tilslutning, men kan efter ønske monteres med vire og sliske.
Der er ringe støj under drift, da anlægget ikke har bevægelige dele.
UV-anlægget kan fjernbetjenes. Det kan tilsluttes interface og computer til kontrol af den kontinuerlige proces og batchfunktion. Simpelt og sikkert manuelt betjeningspanel.
Desinfektionskammeret og røret er udført i rustfrit syrefast stål, ANSI 316L. Hvert rør bliver individuelt kontrolleret. Det komplette UV-anlæg bliver kontrolleret før forsendelse fra leverandøren.
Produktionen er ISO 9001 godkendt. Kontrolcertifikater kan efter ønske fremskaffes.
Det manuelle betjeningskabinet er udført i rustfrit stål.
Efter ønske kan medleveres automatisk rengøringsenhed og UV transmitter monitor.
Yderligere oplysninger om UV-anlæggets mange muligheder i fødevareindustrien til produktchef Bent Elling, tlf. 2444 9886.
AxFlow A/S
Solvang 6
3450 Allerød
www.axflow.dk