23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Maskinsikkerhed: EN 954-1 forlænget!

Den europæiske maskinkomite har i Bruxelles besluttet at forlænge EN 954-1. Forlængelsens varighed ligger endnu ikke fast.

EU-kommissionen har besluttet at imødekomme henvendelsen fra CEN og forlænge formodningsvirkningen i EN 954-1. Beslutningen om at forlænge overgangsfristen for EN 954-1 blev truffet ved en flertalsafstemning på den europæiske maskinkomites møde i starten af denne uge. Der er endnu ikke opnået enighed om forlængelsens varighed. Den offentliggøres i næste EU-Tidende, der antagelig udkommer den 15. eller 16. december 2009.

Indtil afslutningen af denne forlængede overgangsfrist kan maskinkonstruktører og -producenter nu anvende EN 954-1, EN ISO 13849-1 og EN/IEC 6206 sideløbende for at opnå formodningsvirkning i henhold til maskindirektivet

Da de nye standarder afspejler det nuværende tekniske niveau inden for maskiners sikkerhedsdesign bedst, og maskinejere sandsynligvis i mange tilfælde beslutter sig for en af de to nye standarder, anbefaler Pilz maskinproducenterne, at de gør bedst i at implementere standarderne i god tid og ikke venter, indtil overgangsfristen er udløbet.


Som maskinsikkerhedsekspert har Pilz allerede certificeret alle produkter iht. EN ISO 13849-1 og tilpasset serviceydelserne tilsvarende herefter. I mellemtiden understøttes kunder, som konstruerer maskinernes sikkerhedssystemer i overensstemmelse med EN 954-1, fortsat med produkter og tjenesteydelser.

Vi informerer, så snart forlængelsens varighed er blevet offentliggjort i Den Europæiske Unions Tidende. Hvis du ønsker altid at være informeret om de aktuelle standarder, kan du blive registreret til at modtage vores nyhedsbrev.

Informationer om de nye standarder

Informationer om vores tjenesteydelser

Pascal Safety Calculator – Software til verificering af den funktionelle sikkerhed

www.pilz.dk

Pilz Skandinavien K/S
Ellegårdvej 25D
6400 Sønderborg
Sønderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK19704483
P nummer: 1003942202

Send til en kollega

0.047