23948sdkhjf
Del siden
Annonce

DOT er klar til EN 1090

Med EN 1090 bliver der stillet helt nye og strenge krav til stålvirksomhederne i Europa.

Navnlig kommer der en række krav til dokumentation og sporbarhed, som skal gøre det muligt altid at have styr på hvert enkelt emne fra produktion til montage. Hos DOT er man ikke nervøs for kravene – dem har man nemlig kunnet leve op til i årevis.

Når EN 1090 træder i kraft den 1. juli 2014, har det vidtrækkende konsekvenser for leverandører af stål konstruktioner. Blandt meget andet betyder normen, at kravene til sporbarhed og dokumentation i hele produktionsprocessen er blevet hævet ganske kraftigt.

Det gælder også for varmforzinkning og andre typer af overfladebehandling. Her skal hele processen kunne dokumenteres med information om bl.a. lagtykkelsesrapporter og P&Q-journaler, og al information skal være tilgængelig i en længere årrække.

Styr på dokumentationen
Hos DOT har man de systemer, som sikrer den totale kontrol med ethvert skridt i varmforzinknings-processen.

Michael Sigvardt, som er fabrikschef hos DOT i Fasterholt, siger: ”Det gælder om at have dokumentationen på plads, når EN 1090 træder i kraft. Det har vi hos DOT, og vi har haft det længe. Det betyder, at EN 1090 ikke kommer bag på os – vi har styr på vores dokumentation, og vi har de systemer, der skal til for at vi kan dele den med vores kunder. Vi får nu glæde af vores ISO 9001 certificering, som gennem beskrevne procedurer og instrukser fokuserer på opstillede krav. Vi holder styr på tingene gennem vores fuldt integrerede ERP system, som synliggør processerne for hele organisationen.”
ERP-systemet giver kunderne hos DOT adgang til de relevante dokumenter via et ekstranet. Kundernes krav overføres f.eks. fra online bestilling af overfladebehandling, eller ved den traditionelle papirudgave af følgesedlen. Informationerne er visualiseret gennem hele produktionsflowet. Alle centrale processer og håndteringer registreres nøje, og al information følger det enkelte emne lige til det øjeblik, det forlader fabrikken.

”Vores kunder har praktisk talt adgang til alt vedr. enkeltprojekter og det generelle samarbejde,” siger Michael Sigvardt. ”De kan altid se deres egne fakturaer, lagtykkelsesrapporter, P&Q-rapporter og så videre, og vi gemmer det hele i ti år på vores egne servere. Når EN 1090 er en realitet, er vi klar på udfordringen.”

DOT A/S
Grønlundvej 81-83, Fasterholt
7330 Brande
Herning Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26704863
P nummer: 1002212460

Kontaktperson

MS
Michael Sigvardt
Salgschef
+45 96280210 mst@dot.dk

Send til en kollega

0.031