23948sdkhjf

Den første rustfri robotmodel til medicinalbranchen er blevet lanceret

| Medlemsnyhed | Indrykket af BILA A/S

På en stor messe i Japan blev der lanceret en ny robotmodel primært til brug inden for medicinalbranchen, men robotmodellen er også meget anvendelig indenfor food branchen.

D. 6.-8. November 2013 blev den internationale robotudstilling iREX afholdt i Tokyo. Temaet var ’Making a Future with Robot’, og på dansk vil det nok give mest mening at kalde temaet ’Fremtiden er robotter’. Der var over 334 virksomheder til stede, og i løbet af messen kom der knap 104.000 besøgende, som kunne opleve alle de mange forskellige robotter. Nogle af de opgaver, som robotterne kunne lave, var blandt andre håndtering af reagensglas, palletering af kasser, sortering af terninger, og en af de mest interessante robotter kunne samle en bil.

Kawasaki satser på medicinalbranchen
Kawasaki er som noget nyt begyndt at satse på medicinalbranchen som et strategisk vækstområde. Japan har i forhold til nabolandene Korea og Kina været præget af lavvækst de seneste to årtier, og det nye fokus skal være med til at sætte vækst i landet.

Derfor har Japanske Kawasaki Heavy Industries indgået et partnerskab med producenten af medicoudstyr Sysmex med henblik på at fremstille robotter til medicinalindustrien. Virksomheden har gennem selskabet Kawasaki Robotics, som producerer industrirobotter, valgt at etablere selskabet Medicaroid Corporation.

Den nye robotmodel MSR05N er produceret i rustfrit stål, hvilket betyder, at den er meget hygiejnevenlig og modstandsdygtig overfor bakterier. Derudover er robotten designet med en hul armkonstruktion, som gør, at kablerne er trukket indvendigt. Dette fjerner risikoen for at kablerne griber fat i det omgivende materiel og sikrer at hverken kabler eller omgivelserne bliver beskadigede. I forhold til tidligere modeller med skarpe kanter og hjørner, så har den nye model mange runde og bløde former. Dette gør tilsammen, at bakterier og skidt undgår at sætte sig fast, og derved er den også nemmere at rengøre, hvilket er essentielt inden for food og medicinalbranchen.

Den 7 aksede model kræver ikke meget plads. Den er meget bevægelig og kan nemt bevæge sig på et meget snævert område.

Kawasaki robotter forhandles i Danmark, Sverige og Norge af BILA A/S.
Vil du vide mere om den nye robotmodel til food og medicinalbranchen, så kontakt venligst Sales Manager Lars Skaarup Rasmussen på tlf. 2030 5177 eller på mail lsr@bila.dk.

Medlemsnyhed

Indrykket af
BILA A/S

Industrivej 18
7900 Nykøbing M
Danmark
BILA A/S

Send til en kollega

0.14