23948sdkhjf
Del siden
Annonce

En tiltrækkende partner

Hindsbo Magneter ApS er et familieejet og drevet firma, som sætter en ære i at finde på nye magnetiske metoder at løse eksisterende opgaver der involvere magneter.

En tiltrækkende partner


Hindsbo Magneter ApS er et familieejet og drevet firma, som sætter en ære i at finde på nye magnetiske metoder at løse eksisterende opgaver der involvere magneter.

Firmaet blev startet tilbage i 1982, da Jens Hindsbo fandt at der ingen specielvirksomheder var på markedet for magneter og stort set ingen havde viden omkring det. Han var en pioner i Danmark for en virksomhed med speciale indenfor magneter og har siden udviklet firmaet sammen med sønnen Anders Hindsbo til at være landets førende indenfor magneter og magnetsystemer.

I starten blev firmaet drevet fra hjemmefronten, pengene var små for en nystartet selvstændig, men gejsten var stor. Ikke længe efter starten faldt den første store ordre i form af George Jensens øloplukker, som havde form som en kapsel. Dette blev startskuddet for entreen ind i større projekter og firmaet specialisere sig nu mere i at levere det færdige produkt, men har naturligvis også stadig helt almindelige magneter og betegner sig som en af de vigtigste underleverandører af magneter til det skandinaviske marked.

Lokalerne var til at starte med placeret i Ringsted på privatadressen og senere i Roskilde på Sdr. Ringvej og i dag i nye og bedre lokaler på Byleddet 2 også i Roskilde.

Generationsskifte

Generationsskifte i virksomheden skete tilbage i 2006 og Jens Hindsbo er nu gået på pension i en alder at 71 år og må siges at have aftjent sin værnepligt, men fungere stadig som bestyrelsesformand. Hans kone Irene Hindsbo har været en af klipperne i firmaet og er samtidig med Jens også gået på pension. Hendes rolle i Hindsbo Magneter var uvurderlig og en meget vigtig person for firmaet og kunderne.

Anders har startet i firmaet som fritidsmedarbejder og har igennem årene arbejdet sig op til nu at sidde i direktørstolen. Han er autodidakt, men laver ofte sjov med at han har en kandidatgrad inden for magnetisme Cand. Mag.Net

Bag facaden gemmer sig produktion i Danmark, Kina og Holland. Mindre og enkle systemer bliver produceret på fabrikken i Kina under skarp kvalitetskontrol og større mere kompliceret systemer, som magnetseparatorer bliver produceret på fabrikken i Holland og Danmark.


Kravende skærpes

Direktiver og krav skærpes. WEEE, RoHS, REACH, FDA, CE, ISO m.m. er krav og direktiver som konstant ændres. Vi er på forkant med disse og vores produktion og systemer opdateres løbende således at disse opfyldes og vores kunder får magneter til deres produkter der overholder de til en hver tid gældende regler.


Optimering og nye produkter

En meget enkelt optimering har vist sig i den kendte magnetlomme, som bruges til opmærkning, skiltning m.m. Den kendte type var det kun muligt at indsætte ét stykke papir, men Hindsbo Magneter fandt på en løsning, hvor det blevet muligt at fremstille en magnetlomme, som var dobbeltsiddet magnetisk og kunne dermed indeholde et papir på forsiden og på bagsiden. Lommen blev kaldt Duomag og kom på markedet til samme pris, som en enkeltsiddet magnetisk lomme.


En af de mere kompliceret opfindelser var det nye magnetfilter til procesvæske. hvor et optimeret magnetfelt giver bedre separation og rensning samt kontinuerlig rengøring for uafbrudt flow.

En magnet er ikke bare en magnet

Magneter er en specielviden og kræver mange års erfaring og know how inden for mange industrier. Der findes mange faktorer der spiller ind ved valg af magnet.

• Magnetens kvalitet
• Magnetens felt
• Temperatur
• Stålets overfladebehandling
• Stålets legering
• Stålets tykkelse
• Luftspalte
• Trækkrafts retning

At vælge den rigtige magnet afhænger af opgaven. Er det en almindelig magnet til at fastholde eller fiksere kan det være et spørgsmål om stålets beskaffenhed og magnetfeltet. Er det en separationsopgave er det ofte en balancegang mellem et optimeret magnetfelt, materiale, placering og hvilken ferritisk eller non ferritisk forurening der forefindes.

Det er derfor vigtigt at have en dialog før bestilling netop for at finde den helt rigtige løsning fra starten. Der kan være mange penge at spare ved at finde det rigtige fra starten. F.eks. vil en simpel magnet med en optimal holdekraft på 100 kg. ikke have 100 kg. i holdekraft på en 2 mm. plade der er varm galvaniseret. En magnet har et mætningspunkt og dette afhænger af magnetstyrken og feltet. Dette gør sig gældende for alle opgaver. Her kan nævnes eksempler som separation, løft, træk, detektering og automation.


Nu og fremtiden

Firmaet havde et fantastisk 2012/13, som bød på mange begivenheder og spændende projekter. Blandt andet fyldte firmaet 30 år, havde det bedste resultat nogensinde, fik det største projekt nogensinde og de 2 iværksættere Irene og Jens besluttede sig for at pensionere sig.

Nye spændende projekter venter! De seneste år har fokus været på at rådgive firmaer til en bedre magnetiske løsninger og levere et produkt, som enten er billigere og/eller bedre. Krisen har gjort at en hver sten skal løftes for at vurdere om den eksisterende løsning er den optimale og om der kan spares penge på at ændre lidt på det nuværende. Hindsbo Magneter tager en hurtig vurdering, om en magnet kan optimeres og det viser sig ofte, at virksomheder bruger magneter, som er alt for kraftige eller den forkerte type til opgaven. I nogle tilfælde har der været tale om besparelser på flere hundrede tusind kroner. Det kræver naturligvis en stor portion knowhow og erfaring fra forskellige industrier til at optimere systemerne og Hindsbo Magneter sætter sig hurtigt ind i opgaven og vurdere om en mulig besparelse kan opnås. Det er blandt andet vores omfattende viden inden for industrier som, metal, design, fødevare, genbrug, sortering og reklame, som gør at vi finder løsninger i en opgaver der er blevet brugt i helt andre industrier end den pågældende.

2014 og fremtiden generelt byder på spændende muligheder, men Anders Hindsbo er bekymret for udviklingen af den danske industri. Det er derfor firmaet har sat fokus på at optimere magnetløsninger for kunderne og sørge for at Norden er et skridt foran når det kommer til konkurrenterne rundt omkring i verden. Udvikling, kvalitet og besparelser er alfa omega i dag.

Sammen bliver vi bedre!

Tak for 2013 og på gensyn i 2014.

Hindsbo Magneter ApS
Herslevvej 43A
4000 Roskilde
Roskilde Kommune
Danmark
CVR nummer: DK71007928
P nummer: 1002333189

Kontaktperson

Anders Hindsbo
Direktør
+45 46351788 hindsbo@magneter.dk

Send til en kollega

0.266