23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Intenst forløb om design på snedker-uddannelsen

Et intenst forløb med fokus på både lækkert design og godt håndværk er netop afsluttet på grundforløbet til international snedker-uddannelsen på Herningsholm Erhvervsskole

I uge 46 var grundforløbet på uddannelsen til international snedker præget af intensitet og aha-oplevelser, mens eleverne har arbejdet med at designe deres egne stole - under kyndig vejledning af møbeldesigner Gry Holmskov.

Eleverne på Herningsholm Erhvervsskole skulle lave et oplæg til design af en stol, som de arbejdede med i løbet af ugen. Det hele endte med arbejdstegninger og en fysisk model i forholdet 1:5, som eleverne skal bruge, når de på 4. hovedforløb skal producere stolen i værkstedet.

Gry Holmskov er uddannet som både arkitekt og møbelsnedker, og det giver hende en unik kompetence i forhold til at se processen fra begge vinkler.

- Jeg vil gerne give forståelse og respekt for hinandens fagligheder. Det er vigtigt, for vi har en kedelig tendens til at modarbejde hinanden i stedet for at vidensdele og videreudvikle i fællesskab, siger Gry Holmskov.

Processen har været spændende og til tider frustrerende og krævende for de nye elever, hvoraf nogle måtte tage nætterne i brug for at nå deres deadline.

- Det er bestemt ikke ligetil at lave en stol. Der er mange små detaljer, der skal tænkes igennem, f.eks. hældning på benene eller rundingen på ryglænet. Man skal også tænke på tykkelsen på diverse komponenter, så stolen både er stabil og ikke ser klodset ud, siger Louis Bygholm (21), der har fulgt forløbet.

Gry Holmskov ser store fordele i snedkerfagets kompetencer:

- Jeg har undervist lignende forløb før med arkitekt- og designstuderende. På Herningsholm Erhvervsskole har eleverne dog den fordel, at de kender til materialet, konstruktionerne samt produktionsmetoderne. Ergo bliver resultatet som oftest mere helt, idet disse tre aspekter indtænkes i designet fra starten af, siger hun.

Og eleverne har taget hendes pointer til sig.

- Det har været godt at have en lærer udefra, der både har forstand på design og håndværk. Konstruktion og æstetik skal gå op i en højere enhed, siger Louis Bygholm.

Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier
Lillelundvej 21
7400 Herning
Herning Kommune
Danmark
CVR nummer: DK17783092
P nummer: 1003401730

Kontaktperson

HEoG
Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier
+45 72134552 hbe@herningsholm.dk

Send til en kollega

0.031