Nye svejsemaskiner sparer 65 procent i gas

| Medlemsnyhed | Indrykket af Migatronic A/S

Steelcon i Esbjerg fik en robust slider af en svejsemaskine og sparer gas, strøm og tid med 18 nye Omega2 svejsemaskiner fra Migatronic.

Fabrikschefen på Steelcon er vestjyde og køber ikke løs, bare fordi en sælger lover ham høj kvalitet og store driftsbesparelser. Migatronics forhandler i Esbjerg, Bent Iversen hos Teknidan, havde sagt, at der ventede en besparelse på 40–50 procent, men det ville fabrikschef Ole Kamp gerne opleve ved selvsyn, før han troede på det.
- Jeg fik opstillet en Omega2 550 i produktionshallen, og i en prøveperiode blev der svejst to helt ens emner i 40 mm tykkelse med den nye og med den gamle svejsemaskine. Gasbesparelsen var ikke til at tage fejl af. Vi sparer op til 65 procent med den nye Omega. Det var faktisk lidt af en overraskelse, så jeg fik da lynhurtigt lavet en investeringsansøgning, siger Ole Kamp.
Steelcon er Europas førende producent af fabriksfremstillede stålskorstene, typisk til kraftvarmeværker og olieraffinaderier. Kun to procent af produktionen går til danske virksomheder. Resten sendes til det øvrige Europa, Australien, Argentina, Brasilien, USA, Korea og Kina. Skorstenene fra den vestjyske fabrik har en diameter fra en halv meter til 9 meter, og højden kan være 125 meter. Førerpositionen med skrappe krav til kvalitet smitter af ned gennem hele leverandørkæden.
- Vi vil være nummer et i branchen. Derfor skal vi også kunne føle tryghed og tillid til de produkter, som vores underleverandører har, siger Ole Kamp.
Steelcon har foreløbig fået leveret 18 Omega2 svejsemaskiner med 550 ampere og IGC, Intelligent Gas Control. Nu overvejer man at skifte hele parken af svejsemaskiner ud med Omega2.
De nye Omega2 kompaktmodeller er lettere end den forrige model.
- Den lave vægt og det kompakte design er vigtigt for en virksomhed som Steelcon. Omega2 er industriens slider, og den kan holde til at hænge i en kran – som den for eksempel skal hos Steelcon, siger Jesper Sørensen, distriktschef hos Migatronic.
Han vurderer tilbagebetalingstiden til at være maks. tre år.

Øger produktiviteten
Steelcon fik endnu flere fordele med i købet af den nye Omega2 550.
- Med IGC styres gasflowet automatisk i forhold til svejsestrøm, samtidig med at det virker som gasvagt. Det er en biting, at vi også sparer strøm med de nye inverterstrømkilder, men ikke uvæsentligt, da vi generelt kører energioptimering i vores produktion. Men det er afgørende, at maskinerne er brugervenlige og lette at indstille. Og så vil vi også gerne have god kvalitet til den rigtige pris, siger fabrikschef Ole Kamp.
Steelcons afdeling i Slovakiet har allerede 10-12 Omega2 maskiner i brug.
- Her er det også en fordel, at Migatronic har egen forhandler i Slovakiet. Så går det altid lettere med serviceringen, reservedelene og rådgivningen.
Svejserne i fabrikshallen på Steelcon er tilfredse med de nye Omega-maskiner.
- Det er slet og ret et godt svejseværk. De maskiner øger produktiviteten, og så er de lette at betjene, siger produktionschefen i værkstedet, Thomas Risløv.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Migatronic A/S

Aggersundvej 33
9690 Fjerritslev
Danmark
Migatronic A/S

Send til en kollega

0.094