23948sdkhjf

Øget fokus på filtrering af kølevand i industrien

| Medlemsnyhed | Indrykket af HiFlux Filtration A/S

Bedre udnyttelse af kølevand giver færre driftsstop. Det er årsagen til, at flere produktionsvirksomheder skifter til selvrensende automatfiltre. Det kan mærkes hos Heco Filtration i Hedensted.

Et øget fokus på optimering i danske industrivirksomheder har bragt kølevand på dagsordenen. En bedre filtrering sikrer en kontinuerlig drift af maskinerne, og det får mange til at opgradere på området. Susanne K. Holm, salgsingeniør hos Heco Filtration A/S, siger:

”Virksomhederne går sig selv efter i sømmene i øjeblikket. Derfor er kølevand kommet i fokus, også selvom det er et lille felt i den store sammenhæng. Ofte kan filtreringsdelen optimeres markant, og det betyder noget for produktiviteten. Vi har haft en stigende efterspørgsel på vores selvrensende løsninger. Især de helt store XXL filtre, der kan håndtere over 200 kubikmeter kølevand i timen.”

Efterspørgslen kommer fra virksomheder, der tidligere har brugt manuelle posefiltre, og nu vil skifte til en fuldautomatisk løsning. Et posefilter delstrømsfiltrerer kølevandet, og bearbejder kun ti procent af gangen. Derfor kan det ikke undgås, at der kommer urenheder med i vandet, og filteret skal ofte renses. En fuldautomatisk løsning er attraktiv, da der spares en stor portion tid på rengøring og vedligehold. Susanne K. Holm forklarer, at hensynet til miljøet også spiller ind i kundernes overvejelser.

”Mange sætter efterhånden en ære i at have en grøn profil. Renseprocessen i de løsninger vi har stor efterspørgsel på, udføres via en skrabeteknik, der er særdeles vandbesparende. Især sammenlignet med de traditionelle filtre med bagskyl.”

Generel opgradering i produktionen
I produktionen hos Danfoss A/S i Nordborg bruges der kølevand til alle maskiner og kompressorer. Her har man nu installeret tre selvrensende filtre fra Auto-Line serien som erstatning for de manuelle. Martin Brander, maskinmester og teamleder i forsyningsafdelingen, udtaler:

”I forbindelse med etableringen af et helt nyt åbent køletårn, investerede vi samtidig i et automatfilter til vores kompressorer. Vi har også installeret to fra samme serie til maskinerne i produktionen. Det har vi bestemt ikke fortrudt. Tidligere kom der meget skidt med i kølevandet, og det gav for mange uhensigtsmæssige driftsstop. Så vi valgte at foretage en generel opgradering.” siger Martin Brander.

Hos Heco Filtration sælges der stadig manuelle posefiltre, men tendensen peger mod de selvrensende automatfiltre. Susanne K. Holm forklarer.

”Der er stadig mange, der sværger til posefiltre, og kvaliteten fejler absolut intet. Et selvrensende automatfilter har bare nogle andre egenskaber, og det bliver flere og flere opmærksomme på.” slutter Susanne K. Holm.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
HiFlux Filtration A/S

Lundagervej 25A
8722 Hedensted
Danmark
HiFlux Filtration A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.109