23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Førerløse trucks fra Global AGV hjælper Danpo

Effektiv automatisering hos Danpo skaber vækst og sundere jobs med et fuldautomatiseret pakkeri, hvor selvkørende trucks fra Global AGV indgår i løsningen.

Danpo har produceret kyllinger i over 60 år, og hver uge tilbereder de 950 tons kyllingeprodukter på deres fabrik i Give ved Billund. De frisklavede produkter leveres til restaurationsbranchen og detailhandlen, som stiller høje krav til kvaliteten, alt imens prisen skal være knivskarp, for at varerne kan afsættes. Som fabrikschef hos Danpo har Rene Tryk derfor fokus på optimeringsmuligheder.

Fødevareindustrien i Danmark er lønmæssigt tung industri i forhold til andre lande, så vi automatiserer alt, hvad vi kan i hele vores virksomhed. Det sikrer vores konkurrenceevne, men også kvaliteten og arbejdsmiljøet, siger Rene Tryk.

Automatisering sikrer et 20 % højere output

Implementeringen af førerløse trucks fra Global AGV bidrager til at skabe et bæredygtigt produktionsmiljø, der kan mærkes på bundlinjen. Samtidig er AGV’en med til at frigøre 2 ud af 3 medarbejdere til at kunne løse andre og mere komplekse opgaver på fabrikken.

Jeg har haft mine medarbejdere med i automatiseringen lige fra starten, da deres ord er bærende, når nye arbejdsgange tilføjes. Det er jo dem, som skal arbejde side om side Global AGV’en. Når arbejdsgange automatiseres, er det vigtigt at inkludere aspekter fra ”det virkelige liv”; Ellers tror jeg ikke på, at det ville være blevet en succes, siger Stig Nielsen

Søren Tuborg Bendtsen, der er Lean Process Manager, har fokus på en fleksibel og optimal pladsudnyttelse, så væksten ikke sprænger rammerne. Der er et konstant kapløb mellem kvadratmeterne og vækstkurven hos kyllingeproducenten. Og hvis det kapløb skal vindes, er det vigtigt, der er styr på logistikken, og ifølge Søren Tuborg Bendtsen, giver en førerløs truck fra Global AGV rigtig god mening i forhold til at løse logistiske udfordringer.

Vi forhindrer logistikproblemer ved at bruge en selvkørende truck, en AGV, som skaber en bedre adgang til linjen og anlægget. Faste pallepladser og faste rullebaner ville låse kørevejene, mens AGV’en skaber et fremtidssikret flow og forebygger ophobninger i pakkeriet. Der er også rigtig meget spildtid i, at mennesker kører rundt i en truck og sætter noget ud i et frysehus, når en robot lige så godt kan gøre det. Det er minimalt, hvad AGV’en bruger af plads i forhold til at manøvrere rundt, og AGV’en kører også selv hen i sin lader og tanker strøm imellem sine opgaver, siger Søren Tuborg Bendtsen.

Bruger hovedet mere end kroppen nu

Blandt Danpos medarbejderne er den nye linje også et hit, hvor specielt en førerløs truck fra Global AGV bidrager til at gøre medarbejdernes arbejde nemmere og forbedrer arbejdsmiljøet samtidig med, at man ikke går på kompromis med sikkerheden. Det fortæller afdelingsleder Morten Kold:

Det fungerer rigtig godt i dagligdagen at have AGV’en kørende, for den gør meget af vores arbejde meget nemmere. At sidde bag rattet i en truck dagen lang gavner ikke et menneske rent ergonomisk. Vi mennesker er bygget til at bruge hjernen til noget mere interessant som at udføre kvalitetskontrolopgaver. Vi kalder den Robert.

Statistikker i fremstillingsindustrien viser desuden, at manuelle trucks generelt indebærer en forøget risiko for menneskelige fejl og ulykker, som følge af blinde vinkler og uopmærksomhed, sammenlignet med selvkørende trucks. Men det skal de ikke bekymre sig om hos Danpo med en førerløs truck fra Global AGV, hvor de da også sørger for at holde AGV’en up to date.

Nogle af kollegerne kan godt lave lidt sjov med den ved at ”lege med AGV’en” og udfordre teknologien sikkerhedsmæssigt for at se, hvad den gør. Den fungerer hver gang, som den skal, fortæller Morten Kold.

Førerløse truck fra Global AGV

Global AGV er markedets mest simple Stand-Alone logistikløsning, som er nem at installere og kan betjenes af alle. I gennemsnit er en Global AGV installeret og i drift i et produktionsmiljø i løbet af et par dage på grund af den intuitive brugerstyring. Med dens fleksibilitet kan den moduleres og tilpasses dine kunders behov, hvilket gør den nem at integrere i eksisterende produktionsmiljøer. Global AGV løser dine kunders rutineopgaver samtidig med at den eliminerer flaskehalse og produktionsstop, der frigiver værdifulde ressourcer til kvalitetssikring af produktionen.

Med en Global AGV har Danpo:

  • Opnået et 20% højere output
  • Skabt flow og forebygget ophobninger i pakkeriet
  • Frigjort 2-3 medarbejdere til andre opgaver
  • Forbedret og opnået et mere sikkert arbejdsmiljø

Kontakt os, hvis du vil vide mere om førerløse trucks til din produktion, lager eller noget tredje.  Vores specialiserede medarbejdere er klar til at svare på dine spørgsmål og hjælpe dig! 

www.global-agv.dk
Tlf.: +45 96694710
E-mail: info@global-agv.com

Global AGV®
Industrivej 10
7900 Nykøbing Mors
Morsø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12047894

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047