23948sdkhjf

Nye kranbiler til tunnelarbejde og rørgennempresninger

| Medlemsnyhed | Indrykket af SAWO A/S

SAWO har leveret tre nye vogne med kraner og hejs til Østergaard i Vejle

Entreprenørfirmaet Østergaard i Vejle er specialister i no-dig tunneler og rør, hvor der ikke skal ret meget gravearbejde til. Det gør det muligt at lave for eksempel kloakrør, vandledninger og fjernvarmerør, eller gangtunneler og faunapassager uden at belaste omgivelserne ret meget. Men det kræver godt udstyr, og SAWO har netop leveret nye biler med opbygninger af kraner, der er specialtilpasset Østergaards behov.

To af de tre nye vogne er bygget særligt til opgaverne med tunnelering og gennempresninger, som Poul Erik Christensen er afdelingsleder for. Den ene er en fire-akslet Volvo FH 540 krantrækker, der er monteret med en EFFER 1255 7S kran med 7 hydrauliske udskud og en løftekapacitet på 4.530 kg ved fuldt udlæg til 17,3 meter. Chassiset er forstærket en del, og der er lavet særlige kraftudtag. Den anden er en fem-akslet Volvo FM-500, der er monteret med en HIAB X-HiPro 658 EP-6 kran i 65 ton/meter klassen. Der er god økonomi og bæredygtighed i en fem-akslet kranbil, når der kommer godkendelse til at belaste den fuldt ud. Så kan den laste 15 tons i stedet for 6.

Bilerne er udstyret, så det nærmest er en komplet arbejdsplads, der køres ud. De har al grejet med, kan løfte pressemaskinen ned i gruben, fodre den med rør og fjerne den jord, der bores ud. På den måde kan der for eksempel skydes over hundred meter stålrør ind, mens tunneler kan være halvanden kilometer lange og sno sig undervejs. Den slags opgaver udfører Østergaard i hele Skandinavien. Det kræver som regel at bilen bliver stående på stedet i længere tid, så den skal kunne bruges alsidigt og opbygningen skal være driftssikker og robust.

Specialbygget
Afdelingsleder Poul Erik Christensen og værkfører Thomas Hansen i Østergaard er godt tilfredse med de opbygninger, SAWO har leveret. 
- Det vi har fået lavet, fungerer ret godt. Opbygningen fra bunden af er bare i orden og SAWO har været meget lyttende og efterkommet de krav, vi har til special tilpasning, siger Thomas Hansen, som har haft kontakten om detaljerne med biler, kraner og udstyr. Han lægger vægt på, at SAWO er gode til at spore sig ind på de individuelle behov. 

- Hvis vi kommer med en idé, siger de ikke bare ja, men udvikler på den og kommer tilbage med en, der er endnu bedre, forklarer han. 
Selvom der blev ændret en del undervejs, så har økonomien holdt hele vejen gennem leverancen. Det giver lige et anerkendende nik hos firmaet i Vejle. 

Fleksible opgaver og service
Poul Erik Christensen er tilfreds med både at have fået udstyr, der egner sig specielt til no-dig opgaverne, og samtidig kan bruges til at assistere de andre afdelinger i entreprenørfirmaet, når der ikke er fuldt booket med specialopgaver. Bilerne må ikke stå stile, grejet skal være i brug hele tiden.
Samtidig er det vigtigt, at der er god service, så man kommer hurtigt videre, hvis der sker noget. Poul Erik Christensen og Thomas Hansen roser SAWOs nærmeste afdeling i Kolding for at være hurtige til reparationer, og lægger samtidig vægt på, at der er SAWO værksteder rundt om i landet. Østergaard kører selv overalt i Danmark, ofte også i Norge og Sverige, og så er det vigtigt, at der ikke skal køres langt efter service og, at det sker hurtigt. 

Ud over de to biler med EFFER- og HIAB-kraner, har SAWO også netop leveret en bil med et CLF432 S bagtip wirehejselad til afdelingen for styrede boringer i entreprenørfirmaet Østergaard.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
SAWO A/S

Industrimarken 1
9530 Støvring
Danmark
SAWO A/S

Send til en kollega

0.078