23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Give Steel leverer sidste hovedsøjle til Femerns produktions

Tirsdag den 29/11 kørte den sidste hovedsøjle fra Give Steels fabrik i Brande ind på Femerns byggeplads i Rødbyhavn. Søjlen er den sidste ud af 53 hovedsøjler til de tre fabrikshaller og en del af en leverance på over 10.000 tons stålkonstruktion.

 

Søjlen er den bærende stålkonstruktion i rebar area, som bærer hoved- og krangitre. Krangitrene vil bære henholdsvis 4 stk. 10 tons traverskraner og 3 stk. 8 tons traverskraner.

Hovedsøjlen vejer i alt 21 tons, er 27,4 meter høj og har en 8 cm tyk bundplade af massivt stål.

 I Give Steels produktion i Brande markerede man mærkedagen ved at male et lille Dannebrogsflag på søjlen. Den 27 meter høje stålsøjle forlod Give Steels matrikel i Brande mandag eftermiddag, ankom til Rødby Havn tirsdag morgen og blev monteret på byggepladsen tirsdag formiddag.

Tre produktionshaller med facadeløsninger

På byggepladsen i Rødbyhavn opføres i alt tre fabrikshaller på i alt 76.800 m2. Udover den bærende stålkonstruktion på 10.000 tons stålkonstruktion lukker Give Steel 135.000 m2 med facadeløsning inkl. tag. - En tag- og facadeløsning så stor, at Give Steel i kølvandet af Femern-projektet har etableret egen facadeafdeling til både projektering og udførelse af tag- og facadekonstruktioner.

Give Steel leverer de tre produktionshaller til Femern Link Contractors (FLC), der bygger for Femern A/S. 

Det sidste hovedstål fra Give Steel leveres til Femern projektet i februar 2023.

FAKTA

Det er Joint Venture-selskabet Femern Link Contractors (FLC), der står for design og byggeri af sænketunnelen til Femern Bælt-tunnelen. Tunnelelementfabrikken forventes at igangsætte produktionen af det første element til Femern Bælt-tunnelen i starten af 2023. Femern Bælt-forbindelsens 18 kilometer lange tunnel står færdig i 2029 og vil forkorte rejsetiden mellem Skandinavien og det øvrige Europa.

Konsortiet, Femern Link Contractors (FLC), består af VINCI Constructions Grands Projects (Frankrig), Aarsleff (Danmark), Max Bögl Stiftung & CO KG (Tyskland), BAM Infra B.V (Holland), BAM International B.V (Holland), Wayss & Freytag Ingenieurbau AG (Tyskland), Solétanche-Bachy International S.A.S (Frankrig), CFE SA (Belgien), Dredging International NV (Belgien).

Give Steel A/S
Sjællandsvej 14
7330 Brande
Ikast-Brande Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26998115
P nummer: 1001285511

Send til en kollega

0.047