23948sdkhjf

Sådan vælger du den rette lumen vs. watt

| Medlemsnyhed | Indrykket af VS Automatic A/S

Tænk nu, hvis din pære pludselig sprang. Ville du heller ikke vide hvilken pære du skulle vælge, eller hvilken lumens vs. watt du skulle vælge? Så læs med her og få svaret.

Læs hele artiklen her: Sådan vælger du den rette lumen vs. watt

Skift til LED-pære og spar penge

Energistyrelsen beretter, at mange hjem stadig har glødepærer og halogenpærer. Er dit hus et af dem, så kan du højst sandsynligt opnå en stor besparelse ved at skifte til LED-pærer med det samme.

Ifølge Energistyrelsen kan du spare 850 kr. på dit årlige elforbrug, når du udskifter 5 halogenpærer på 35 W med LED-pærer på 7 W.

Når du skal vælge den rette LED-pære til dit behov, kan det være, at du bliver forvirret bare af emballagen, men det er slet ikke så svært. Det kan du se i et eksempel på emballagen i indlægget her.

For at gøre valget af den rette LED-pære nemt for dig, skal du blot vide 4 grundlæggende ting:

1️⃣ Energimærket viser kvaliteten. – Det viser ikke kun LED-pærens energiforbrug eller effektivitet, men også kvalitet. Energimærket A er det bedste, mens G er det dårligste. Du anbefales at vælge minimum energimærke D.

2️⃣ Lumen vs. watt. – Watt viser LED-pærens energiforbrug, mens lumen viser hvor kraftig LED-pæren lyser. Energistyrelsen anbefaler at går efter LED-pærens lumen, når du skal bestemme dig for en LED-pære.

3️⃣ Kelvin (K) hjælper dig med farvetemperaturen. – Det angiver om LED-pærens lys er varmt eller koldt. Lyset i en stue må normalt gerne være varmt og anbefales farvetemperatur på 2.700-3.000 K. I et køkken må lyset gerne være koldere og minde mere om dagslys. Her anbefales 3.500-4.000 K.

4️⃣ Ra-værdien (CRI) viser farvegengivelsen. – Det sørger fx for, at du er i stand til at se den korrekte grønne farve på en agurk, når du skærer salat. Du anbefales minimum at vælge en Ra-værdi på 80. Hvis du oplever den, ikke er effektiv nok, kan du med fordel vælge en Ra-værdi på 90.

Vil du vide mere om andre symboler på emballagen, samt få to forskellige omregningstabeller fra watt til lumen? – Så læs med her:  Sådan vælger du den rette lumen vs. watt


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
VS Automatic A/S

Ormhøjgårdvej 15
8700 Horsens
Danmark
VS Automatic A/S

Send til en kollega

0.095