23948sdkhjf

Condition Monitoring – Forebyg nedbrud

| Medlemsnyhed | Indrykket af Siemens A/S

Har din motor det godt?

Hvis din motor larmer, er varm, ryger eller har andre synlige tegn på snarligt nedbrud, så har du typisk ikke lang tid til at reagere. Hvis du derimod måler vibrationer, vil du i god tid opdage, hvis noget er ved at bygge sig op, så du kan planlægge det korrekte vedligehold af din motor.

En dygtig maskinsmed kan høre, om et kugleleje er ved at være defekt, så hvis han ofte nok kommer forbi og sætter skruetrækkeren til øret, så er du godt hjulpet. Hvis ikke, så kan et CMS1200-system hjælpe dig. CMS1200 gør det samme som smeden, nemlig lytter efter vibrationer og analyserer, om vibrationerne er naturlige, eller om noget er galt. Ud over et defekt leje kan en vibrationsanalyse også fortælle, hvis der er ubalance, løs eller skæv montage, resonans eller fejl på rotoren.

Vibrationsanalysen foretages på flere niveauer. CMS1200-modulet laver en kontinuerlig analyse, som giver dig en simpel grøn, gul og rød indikation af tilstanden, som du kan bruge til at planlægge vedligehold. Næste niveau tilgår du i TIA-portalen eller på den integrerede webserver, hvor du har en grafisk visning af, hvilke frekvenser der overskrider grænserne. På den måde kan du vurdere, om du skal skifte et leje, eller om montagen er skæv. Med til systemet hører også softwaren CMS X-Tools, hvor du kan lave en dybdegående analyse ud fra nye og historiske data.

Hvis du ønsker at opsamle og behandle vibrationsdata i et andet system, så er der mange muligheder, da du kan benytte OPC UA, FTP eller kommunikere via den S7-1200 PLC, der er host for CMS1200-modulerne. Data kan fx behandles i en Edge-applikation og gemmes og analyseres i MindSphere eller i din lokale SCADA-applikation.

Data bliver gemt lokalt for senere brug, hvor nyere data gemmes med en høj opløsning, mens ældre data gemmes med lavere opløsning, så du kan se en trend med et minuts opløsning for det seneste døgn, 10 minutters opløsning for den seneste uge, 30 minutters opløsning for den seneste måned, tre timers opløsning for de sidste seks måneder og et døgns opløsning for de sidste 10 år.

Derudover er der mulighed for at gemme et øjebliksbillede, så du fx kan gemme tilstanden ved opstart, servicebesøg eller før og efter lejeskift.

Der er nogle naturlige frekvenser, som vil være markante, så for at kunne lave korrekte grænseværdier, indtaster du data fra kuglelejerne og indtaster eller måler hastigheden. Der er også en teach-funktion, som kan hjælpe med at sætte grænserne for forskellige frekvensområder.

Med et CMS1200-system kan du minimere serviceomkostningerne, da du laver service efter behov fremfor i tidsintervaller. Du minimerer risikoen for uplanlagt nedetid og reparation, da nedslidte lejer og ukorrekt montage opdages i god tid inden nedbrud.

CMS1200 overholder DIN 10816-3 for vibrationsmåling af lejer i motorer og andre roterende bevægelser.

 Systemet består af en S7-1200 PLC og op til 7 stk. SB 1281-moduler, hver med én pulsindgang til hastighed og fire IEPE-vibrationssensorindgange, IEPE-sensorer og kabler. Derudover kan du tilvælge forskelligt tilbehør, fx et batterimodul for at sikre korrekt tidsangivelse på dataopsamlingen.

For at gøre det nemmere at komme i gang, tilbyder vi et samlet sæt, som indeholder en S7-1200 PLC, 1 stk. SB 1281, batterimodul, skærmbeslag for sensorkabler og et memorycard med en færdig webapplikation, så du kun skal købe sensorer og kabler, der skal passe til din applikation. 

Relevante links
Manualer og downloads
Mere information
YouTube


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Siemens A/S

Borupvang 9
2750 Ballerup
Danmark
Siemens A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.079