23948sdkhjf

Cloud-baseret, fjernarbejde - Fremtiden for byggeriet?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Hexagon Manufacturing Intelligence AB

Tidligere har virksomhedernes modvilje mod fjernarbejde været begrundet i den tro, at det ville føre til spild af tid og lav produktivitet, men stigmatiseringen har vist sig at være forkert.

Arbejde på afstand  
  
Fjernarbejde giver større produktivitet, hvilket er godt nyt for både arbejdsgivere og arbejdstagere. Hvis man tilbyder en fleksibel arbejdstid, der gør det muligt at arbejde hjemmefra, kan medarbejderne arbejde i de timer, hvor de naturligt føler sig mest produktive, samtidig med at de minimerer distraktioner udefra. Desuden øger eliminerer man trættende og langvarige pendlingsstrækninger medarbejdernes energi og tilfredshed og skaber samtidig muligheder for at finde de bedste talenter, hvis geografiske placering ikke længere er et problem.  
  
Teknologier, der giver mulighed for samarbejde på afstand, ændringsstyring, risikostyring, sikkerhed og kvalitet, har et enormt potentiale til at gøre bygge- og anlægsarbejdet lettere og mere sikkert. For eksempel udvikler og administrerer Intergraph Smart® P&ID-software, der er styrket af smart cloud-teknologi, rørlednings- og instrumenteringsdiagrammer. Ved at forbinde opgaverne mellem ingeniør, konstruktion og drift holdes alle tekniske oplysninger opdateret på afstand, så de nøjagtigt afspejler det byggede anlæg, hvilket giver mulighed for hurtig og præcis beslutningstagning, der forbedrer kvaliteten af arbejdet betydeligt.  
  
På samme måde gør HxGN SDx® Operations effektivitet og gennemsigtighed mulig for alle projektinteressenter ved at skabe en digital tråd, der går på tværs af alle projektfaser for at give en omfattende, delbar digital tvilling af projektet. Dette digitale projekt overføres problemfrit til driften, hvor SDx Operations styrker sikker og effektiv drift på anlæggene ved at give arbejdstagerne mulighed for standardiserede, let tilgængelige oplysninger. Uanset om de er på byggepladsen, på et kontor eller flere hundrede kilometer væk på en konference, har arbejderne adgang til de oplysninger, der gør dem i stand til at træffe informerede beslutninger, reducere risici og strømline driften.  
  
Fjernundervisning  
  
Fjernværktøjer kan også optimere uddannelsesprocessen og give medarbejderne en sikker og værdifuld mulighed for at forstå de indviklede detaljer i arbejdet uden at skulle træde ind på byggepladsen og opnå færdigheder, der kan anvendes på tværs af projekter.  
  
Et fjernværktøj, der har muliggjort sikkerhed og uddannelse, er den digitale tvilling. Når ingeniørerne skaber den næste generation af atomreaktoranlæg, giver brugen af digitale tvillinger reaktoroperatører en hidtil uset overvågning, kontrol og sikkerhed. I stedet for at være afhængig af en forudbestemt vedligeholdelsesplan kan en digital tvilling vurdere vedligeholdelsesbehovet i realtid og underrette operatørerne, når der er behov for vedligeholdelse. Dette forbedrer arbejdstagernes sikkerhed betydeligt, samtidig med at effektiviteten øges og omkostningerne reduceres gennem forudsigelige foranstaltninger. Efterhånden som digitalisering bliver mere udbredt i alle brancher, vil fjerntræning understøtte strømlining af arbejdet og gøre det muligt for medarbejderne at føle sig trygge og sikre, når de udfører opgaver.  
  
Ved hjælp af robotteknologi kan medarbejderne også få træning og eksponering uden nogensinde at sætte deres ben i marken. . Ved at fjernstyre robotarme kan medarbejderne få træning og kendskab til specifikke værktøjer uden nogensinde at sætte deres ben på en arbejdsplads.  
  
Mandatet for forandring og teknologianvendelse i byggeriet har aldrig været stærkere. Udviklingen inden for fjernteknologi har understøttet fleksibilitet og produktivitet på tværs af industrier, hvilket har gjort det lettere at innovere og få projekter til at lykkes. Nye værktøjer som robotter, AI, fjernovervågning og fjernundervisning har fremhævet både de udfordringer med produktivitet og datasynlighed, som byggeaktørerne står over for, og mulighederne for at øge effektiviteten, produktiviteten og arbejdstagernes sikkerhed. Det er klart, at dette er en gevinst for både arbejdsgivere og arbejdstagere.  


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Hexagon Manufacturing Intelligence AB

Filargatan 3
632 29 Eskilstuna
Sverige
Hexagon Manufacturing Intelligence AB

Send til en kollega

0.062