23948sdkhjf

Energibesparende udstyr giver bæredygtig centralisering

| Medlemsnyhed | Indrykket af Wexøe A/S

Ved at omorganisere IT-infrastrukturen opnår Danmarks Tekniske Universitet, DTU, en stigning på 184 % af den samlede kølekapacitet til datacenterdrift, med kun en stigning på 16 % i strømforbruget.

Dette blev gjort ved at centralisere flere ineffektive serverrum til ét moderne datacenter og ved at bruge energieffektivt udstyr og strategier.

Projektet gav mulighed for at bruge én moderne, energieffektiv it-platform i stedet for flere ældre, der ikke var miljøvenlige. Projektet bidrager også til DTU’s strategi om at have en grøn profil og at uddanne ingeniører til at tage lederskab i bæredygtige forandringer.
Danmarks Tekniske Universitet er Danmarks største ingeniøruniversitet. Det er et knudepunkt for kontinuerligt arbejde, herunder uddannelse, forskning, offentlig rådgivning og innovation, som bidrager til vækst og velfærd. At have en grøn profil er vigtigt i DTU’s arbejde.

Derfor er det meget vigtigt at bruge energieffektive løsninger til universitetets egen drift. Projektet opnår dette ved at give en 184 % stigning i kølekapaciteten til et datacenter med kun 16 % stigning i strømforbrug.

DTU har 13.400 aktive studerende. Det strategiske mål er at uddanne ingeniører til at tage lederskab i bæredygtige forandringer. DTU ønsker at være en rollemodel for forskning og udvikling af teknologier, der fremmer bæredygtige forandringer i samfundet.

Projektet med at centralisere it-udstyret på universitetets campus fra flere mindre serverrum med ineffektive køleløsninger, i et større og meget mere energieffektivt datacenter, er en praktisk implementering af de ambitiøse mål. Forskellige it-platforme, som var komplekse at betjene og ikke særlig energieffektive, var førhen et problem. Det giver mulighed for optimering af energieffektivitet og at bygge et bæredygtigt datacenter, der giver skalerbar kapacitet.

Læs mere her

Medlemsnyhed

Indrykket af
Wexøe A/S

Lejrvej 31
3500 Værløse
Danmark
Wexøe A/S

Send til en kollega

0.062