23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Saltnex og Capra Robotics® i samarbejde om robotsalter

Et jysk samarbejde tegner godt for fremtidens glatførebekæmpelse, som bliver selvkørende og automatiseret

Samarbejdet kan ses på messen Maskiner under Broen i slutningen af august, for her viser væskespreder-virksomheden Saltnex A/S og Capra Robotics® nemlig den robotsalter, som de har udviklet i fællesskab.

Groft sagt består robotsalteren af to dele. Capra Robotics® har designet underdelen, som er en terrænkørende robot, der kan bære forskellige moduler på toppen. Saltnex har udviklet et topmodul til spredning af saltlage og derved glatførebekæmpelse.

Begge virksomheder er stolte af projektet og tror på, at mobile robotter bliver en del af fremtiden.

- Vi har en platform, som kan have utroligt mange funktioner alt efter, hvilket værktøj eller modul, du sætter ovenpå. Så da vi modtog en forespørgsel fra Saltnex, tænkte vi bare ’JA DA’, det kan vores robot selvfølgelig også bruges til, siger stifter og innovationschef hos Capra Robotics® Mads Bendt.

Frosty, som saltrobotten bliver kaldt, kan indeholde 36 liter væske - både saltlage, øvrige tømidler eller ukrudts- og støvbindingsmidler. Saltnex’ topmodul er dog umiddelbart udviklet med henblik på glatførebekæmpelse.

Hos Saltnex’ moderselskab, Randers Maskinfabrik, er der lige dele begejstring for automatiseret glatførebekæmpelse og anvendelse af saltlage:

-  Vi har på tidligere messer og udstillinger sat to af vores trolleyer sammen med en motor, så de har været selvkørende. Det har skabt stor opmærksomhed og mange forespørgsler. Så da jeg så Capra Robotics® robotplatform, tog jeg kontakt. Det er jo oplagt til en væskespreder, siger Bo Nielsen, som er direktør for Randers Maskinfabrik.

Saltnex har væskespredere i mange forskellige størrelser og variationer. Fælles for dem alle er, at de spreder saltlage, som er en præcis doseret blanding af salt og vand. 

  - Glatførebekæmpelse er en vigtig og økonomisk tung opgave for kommuner, boligselskaber og øvrige virksomheder. Og der er penge at spare, når man anvender saltlage frem for fast salt. Bruger du en væskespreder med saltlage, kan du spare op til 70 % af saltforbruget. Det har stor betydning for miljø, belægning, grundvand og biodiversitet.  Og det kan selvfølgelig også mærkes positivt på økonomien, slutter Bo Nielsen.

Både Frosty og Saltnex kan du møde på Maskiner under Broen 24. og 25. august. Men det varer lidt endnu, inden du ser Frosty køre rundt og glatførebekæmpe på egen hånd. Færdselsloven giver nemlig ikke helt grønt lys endnu, men der er håb forude. I 2021 ændrede færdselsloven sig, og det blev muligt at lave forsøg med selvkørende enheder i det offentlige rum.
 

 

Yderligere oplysninger

Direktør for Randers Maskinfabrik, Bo Nielsen, tlf. 40 61 96 44

Salgs- og Marketingsdirektør hos Capra Robotics®, Lars Hee Hansen, tlf. 24 84 62 10

 

Fakta

Saltnex A/S

Etableret i 2016 som en del af Randers Maskinfabrik

Udvikler og producerer multifunktionelle væskespredere med blik for miljøet

 

Capra Robotics®

Stiftet i 2017 af Mads Bendt

Udvikler mobile robotter med henblik på urbane servicefunktioner

Kåret til årets robotvirksomhed 2022

 

 

Randers Maskinfabrik A/S
Nyholmsvej 7
8930 Randers NØ
Randers Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30545362
P nummer: 1013340141

Kontaktperson

LBS
Louise Bechmann Schjødt
Kommunikationsmedarbejder
kontor@randersmaskinfabrik.dk

Send til en kollega

0.032