23948sdkhjf

Ny undersøgelse om grøn omstilling og rekruttering

| Medlemsnyhed | Indrykket af Cabi

Virksomheder leder alle vegne for at finde hænder og kompetencer til deres grønne omstilling. Videnshuset Cabi har undersøgt mulighederne for rekruttering og kompetenceudvikling af ledige på kanten af arbejdsmarkedet til grønne opgaver.

Virksomheder kommer til at mangle hænder og kompetencer, hvis Danmark skal leve op til de danske klimaambitioner. Der forventes at blive skabt 95.000 nye grønne jobs frem til 2035 som resultat af den grønne omstilling.

De fleste grønne jobs kræver højtuddannet, faglært eller specialiseret arbejdskraft, men der findes også grønne opgaver, som kan udføres af ledige på kanten af arbejdsmarkedet.

Det er afgørende, at virksomhederne får øje på grønne opgaver, så de herigennem kan få dækket en del af deres arbejdskraftbehov og samtidig frigive tid hos andre medarbejdere til de specialiserede opgaver.

Ifølge undersøgelsen findes der flere grønne opgaver, der kan løses af ledige på kanten. Det gælder både manuelle opgaver som fx affaldssortering, lagerarbejde og varehåndtering samt skrivebordsopgaver såsom registrering af materialer.

Find undersøgelsen


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Cabi

Åboulevarden 70, 3.
8000 Aarhus C
Danmark
Cabi

Send til en kollega

0.281