23948sdkhjf

Akea har fået hul igennem til Vinduesindustrien i Danmark

| Medlemsnyhed | Indrykket af Akea Automation ApS

Akea Automation som ligger i Thisted, har i mange år produceret specialmaskiner og fuldautomatiserede produktionslinjer til metalindustrien.

Omkring 80 procent af Akeas kunder er udenlandske virksomheder, hvorfor opbremsningen også ramte hårdt da Covid-19 for alvor lukkede virksomheder ned rundt i verden. 

Vi har igennem en lang årrække udviklet en række af maskinkoncepter til metalbranchen, der kan tilpasses og tage udgangspunkt i vores kunders specifikke behov.

Et af disse koncepter kalder vi DTC 90. Konceptet er en fuldt fleksible maskine til savning og bearbejdning af bl.a. aluminiums profiler, med råvarelængder fra 1 til 12 meter

Maskinerne er udviklet med fokus på minimal bemanding, samt muligheden for at håndtere flere forskellige ordrer på samme tid. Det giver også den store gevinst, at problematikken med at håndtere evt. reststykker rundt i en produktion minimeres, og udnyttelsesgraden er råmaterialet forhøjes væsentligt. 

Da Covid-19 begyndte at lukke ned for mulighederne at rejse ud i verden, besluttede Claus H. Jensen og Kasper Bilstrup i Akeas salgsafdeling, at nu skulle det testes hvorvidt konceptet kunne være interessant for vinduesbranchen i Danmark. De tog derfor kontakt til et par af de førende leverandører af træ/alu vinduer i Danmark. Nu et par år senere, er der ordre i hus på 3 fuldautomatiske produktionslinjer til to forskellige vinduesproducenter.

Den ene af vinduesproducenterne er Idealcombi der lige som Akea har adresse i Thy. Claus H. Jensen fortæller, at Akea kommer til at levere to maskiner til Idealcombi. De to maskiner bliver integreret til en fuldautomatisk produktionslinje, hvor Akea er turnkey leverandør. Anlægget består af liste påsætning, som leveres i samarbejde med Opel P. Direkte fra dette udstyr håndteres profiler i 6 meters længde ind i et save- og bearbejdningscenter, hvor profilerne kan bearbejdes på alle sider og saves i ønskede vinkler. Når profilerne er færdigbearbejdede, håndteres de via portal-robotter direkte i ordre reoler.

Produktionslinjerne kommer til at være fuld integreret med Idealcombi’s ordrehåndteringssystem.

Maskinerne er i øjeblikket under opbygning og klargøring til indkøring og test i en af Akea’s montage haller. 

Planen er helt sikkert, at vi skal ud at tilbyde vores løsninger til flere af de dygtige danske vinduesproducenter, siger Kasper Bilstrup.  

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Akea Automation ApS

Leopardvej 14
7700 Thisted
Danmark
Akea Automation ApS

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.08