23948sdkhjf
Del siden
Annonce

AMADA lancerer storformat ENSIS fiberlaser

AMADA lancerede for nyligt sin ENSIS-6225AJ fiberlaserskærer på det europæiske marked.

Med mulighed for skæring af plader i pladeformater op til 6,2m x 2,5m, er den nye maskine tilgængelig i 6, 9 og 12kW-versioner, som alle kan skære op til 25mm tykke plader i stål, rustfrit stål og aluminium. Mange nye og eksisterende AMADA-teknologier er brugt for at give den højeste mulige skæreydelse, for at øge kundernes konkurrenceevne.

Muligheden for at skære store eller flere plader fordelt på det store skærebord giver flere fordele: Forbedret materialebrug og større fleksibilitet. Tidligere var AMADAs ENSIS-laserskærere kun tilgængelig i 3x1,5m og 4x2m konstruktioner. Nu er serien så udvidet op til 6,2x2,5m.

Ved at bruge AMADAs gennemprøvede variable strålekontrol, først gang lanceret i 2014, justerer ENSIS-6225AJ automatisk laserstrålens mode, og altså ikke kun fokuspunkt og strålebredden, alt efter materiale og tykkelse. Teknologien kan også skifte mode mellem piercing og skæring for en højtydende piercing for derefter at skifte til den optimale stråleform til at give den hurtigste skæring og bedste skærekvalitet. Derudover gør teknologien det også muligt at skære alle materialer og tykkelser med én enkelt linse.

Flere nye integrerede systemer til lasere er også blevet tilføjet til ENSIS-6225AJ, hvor flere blev præsenteret for første gang med AMADAs fuldt linæere drevne REGIUS-AJ i 2020. Systemerne automatisere flere funktioner, frem for at kræve at operatøren ydførere flere af disse tjek.

i-Nozzle Checker-funktionen tjekker automatisk dysens tilstand og skifter den med den 16-stations dyseskifter, hvis der registreres skader, altså helt uden operatørens indblanding. Systemet omfatter også automatisk dysecentrering, og reducer opstartstiden og skæringspoblemer. I-Process Monitoring-systemet overvåger konstant skære- og pierce-processerne, og afhjælper problemerne, hvis det kræves for at holde maskinen kørende. Linsebeskyttelsesglasset er overvåget af i-Optics Sensor-systemet, som advarer operatøren, hvis glasset skal skiftes for at undgå potentielle produktionsstop.

Flere andre AMADA-teknologier er også standard på ENSIS-6225AJ. Først og fremmest er AMADAs Water Assisted Cutting System (WACS), brugt til skæring af tykkere sort stål, blevet opgraderet til at give 2 forskellige hjælpemuligheder, alt efter kontur og behov. WACS II gør det muligt at optimere materialeforbruget ved at køle pladen med vand under skæring, hvilket gør det muligt at placere emner tættere sammen, forbedrer skærekvaliteten og gør det muligt at skære meget tynde konturer (helt ned til 3mm brede konturer i 25mm tyk stål).

Derudover gør AMADAs Clean Fast Cut (CFC)-teknologi det muligt at skære emner i stål og rustfrit stål med skærehastigheder helt op til 90% hurtigere end konventionel nitrogen-skæring med et op til 70% reduceret gasforbrug. Faktorer som disse er med til at reducere emneprisen ved bearbejdning.

Skæring med trykluft er en standardfunktion på alle AMADAs lasere, og gør det muligt at skære flere materialer og tykkelser væsentligt billigere sammenlignet med nitrogen-skæring. Generelt er skærehastighederne de samme som nitrogenskæring, og giver endda i nogle tilfælde en forbedring i skærekvaliteten i sort stål.

Til sidst gør Deep Etch - dybdegraveringsfunktionen det muligt at spore emner hele vejen gennem bearbejdningsprocessen, selv efter overfladebehandling eller maling. Deep Etching gøres i en enkelt arbejdsgang under skæring af pladen.

Når det kommer til nem betjening, har AMADAs 3i-styring et smartphone lignende interface med en stor touchskærm, hvor mange operationer består af et enkelt tryk for at forenkle operatørens arbejde. En nævneværdig ny funktion giver et boost til skæring af restplader med tilvalgssystemet i-Camera Assisted System (i-CAS). Hvis et nyt emne hurtigt skal tilføjes for eksempelvis at erstatte et beskadigt, kan operatøren med i-CAS vise den ilagte pladestump og tilføje emnet direkte fra styringen, som herefter kan placeres, roteres og kopieres ud før skæring fortsættes. Pladestykkerne kan frit placeres indenfor maskinen arbejdsområde.

Yderlige standardfunktioner på ENSIS-6225AJ er 3 transportbånd, der løber i Y-aksen og samler skrot og slagger op langs maskinen for hurtig og nem rengøring. Et arbejdskamera gør det nemt for operatøren, at se præcis hvad der skæres lige nu, ofte et besværligt problem på større lasere. V-Monitorsystemet består af 2 kameraer, 1 i skæreområdet og 1 over skiftebordet, og gør det muligt at overvåge maskinen samt optage HD-videoer i tilfælde af problemer, og gør det nemmere at foretage fejlfinding remote.

AMADAs V-factory-system er tilgængeligt til ENSIS-6225AJ og gør det muligt at overvåge maskindata som produktionsstatus, alarminformation og arbejdshistorik til hvor som helst og når som helst.

For mere information om AMADAs ENSIS-6225AJ-fiberlaserskærer, kontakt da Deres lokale AMADA-repræsentant eller besøg www.amada.eu

 

Amada Denmark
Erhvervsbyvej 4
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK14227547
P nummer: 1002952756

Kontaktperson

ML
Michael Laursen
Teknisk Chef
+45 23216625 michael.laursen@amada.dk

Send til en kollega

0.031