23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Så stor er forskellen på limning og varmvulkanisering

RG Rom Gummi, der er producent og leverandør af tekniske gummiløsninger, har udviklet en gummiløsning til nogle gummihjul, også kaldet mid-rollers der sidder i bunden af bæltet på bæltetraktoren.

Ikke nok med at de er billigere, viser de sig nu også at være mere holdbare end traktorproducentens egne - og dette skyldes en helt speciel teknik.

- Vi fik forespørgslen fra landmanden for ca. to år siden hvor vi blev spurgt, om vi kunne gøre noget ved de slidte mid-rollers. Vi fjernede hurtigt det gamle lag gummi som var tilbage, og varmvulkaniserede efterfølgende et nyt lag gummi på stålkernen, forklarer direktør Jesper Berg Kristensen.  

Se flere projekter fra virksomheden her. 

Og det er netop varmvulkanisering som er en vigtig del af opskriften i gummihjulenes uovertruffen holdbarhed. RG Rom Gummi har specialiseret sig en produktionsmetode der hedder varmvulkanisering, der kort fortalt er en proces hvor rågummi udsættes for varme og tryk i en autoklave (ovn). Ved denne proces opnår gummiet en imponerende slidstyrke og vedhæftning til det stål- eller metalemne det pålægges.

- Når rågummi varmvulkaniseres, opnår det så stærk en vedhæftning at det er umuligt at adskille fra emnet. Gummiet forsvinder først når, eller hvis det efter lang tid slides væk. Denne metode til at vedhæfte gummi på et stål- eller metal er langt mere holdbar sammenlignet med, hvis det bliver limet på. Og man må sige at forskellen er på de to metoder er ret tydelig i det her eksempel, fortæller Jesper Berg Kristensen.

Det er ikke kun gummihjul til store bæltetraktorer den vestjyske gummiproducent smider i deres autoklaver. RG Rom Gummi varmvulkaniserer hver dag masser af forskellige gummiløsninger til forskellige industrier, hvor især vindmølleindustrien efterspørger virksomhedens varmvulkaniserede løsninger til havmølle-fundamenter. Her er det nemlig et krav at gummiet bliver varmvulkaniseret, da det er den eneste løsning der er holdbar nok. Virksomheden har leveret sine varmvulkaniserede løsninger til mere end 3.300 havmølle-fundamenter fordelt på 56 havmølleparker, og er blandt de eneste i verden der kan varmvulkanisere gummi i den størrelsesorden og kvalitet der er påkrævet.

- Vi er glade for, at vi kan tilbyde vores kompetencer og viden om teknisk gummi til andre områder, som f.eks. landbruget. Ligesom andre produktionsvirksomheder kan nedetid for et landbrug koste dyrt og hvert sekund tæller. Vi er glade for, at vi kan tilbyde en gummiløsning der gør, at driftstiden øges samtidig med at omkostningerne holdes nede.

Fakta om RG Rom Gummi

Det hele startede tilbage i 1983, hvor RG Rom Gummi begyndte at producere og renovere gummiprodukter til de lokale fiskekuttere i Lemvig og omegn. I løbet af de første år udviklede virksomheden en ny gummikvalitet, og specialiserede sig samtidig i varmvulkanisering – det betød at virksomheden nu kunne tilbyde gummiløsninger i en holdbarhed og slidstyrke der ikke var set før. I dag producerer virksomheden stadig nogle af de mest holdbare gummiløsninger på markedet, men har også udvidet sine kompetencer til teknisk plast og skum.

RG ROM GUMMI
Jupitervej 26-30
7620 Lemvig
Lemvig Kommune
Danmark
CVR nummer: DK76653313
P nummer: 1002497979

Kontaktperson

SY
Søren Ydesen
Marketingansvarlig
+45 9339 4033 sy@romgummi.dk

Send til en kollega

0.062