23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Laserskæring med trykluft for reducerede omkostninger

Med introduktionen af fiberlasere med højere effekt, fokuserer brugerne i stigende grad på de samlede driftsomkostninger for at forblive konkurrencedygtige på markedet.

En stor fordel, som disse højere kræfter har, er evnen til at skære tykkere sort stål med nitrogen. Imidlertid kan omkostningerne ved nitrogenskæring være betragtelige. Trykluftskæringsfunktionen, som er standard på alle AMADA ENSIS, VENTIS og REGIUS fiberlasere, kan reducere de samlede driftsomkostninger med et betydeligt beløb, samtidig med at de høje skærehastigheder, som nitrogenskæring tilbyder fastholdes.

I løbet af de seneste år er effektniveauet af fiberlasere introduceret på markedet steget eksponentielt. Efter at have introduceret verdens første 4kW fiberlaser (FOL-AJ) på EuroBlech i 2010, har AMADA fortsat udviklingen, der gavner sine kunder, såsom de innovative og unikke ENSIS og LBC (Locus Beam Control) teknologier, sammen med 6, 9 og 12kW effektmuligheder. At kombinere eksisterende skæreviden med disse nye laserfremskridt har vist sig at være afgørende for at holde AMADA-brugere på forkant med markedet.

En stor fordel er trykluftskæring, som er blevet brugt af AMADA-kunder i over 20 år. Selvom det ikke er ny teknologi, giver det den ekstra fordel at give kunderne mulighed for at høste fordelene ved høje skærehastigheder, der er de samme som nitrogenskæring (afhængigt af materialekvalitet og miljøforhold), men med ekstremt lave driftsomkostninger.

Det er selvfølgelig ikke helt gratis at skære med luft. Et passende kompressor- og tørresystem vil være påkrævet, og man skal medregne det tilhørende elektriske forbrug, når man sammenligner trykluftskæring med nitrogenskæring. Men hvis denne systemomkostning betragtes over en 5-årig tilbagebetalingsperiode, kan der ses betydelige besparelser, selvom det kun køres over et 1 skift.

Skæring af sort stål med ilt kræver ofte, at den resulterende glødeskal skal fjernes. Dette kan reduceres drastisk eller muligvis elimineres afhængigt af anvendelsen, når der skæres med trykluft.

Trykluftskæring er en standardfunktion på hele udvalget af AMADA fiberlasere, som består af ENSIS-AJ (3 til 12kW), REGIUS-AJ fuld lineær dreven laser (6 & 9kW) og den revolutionerende VENTIS-AJ med AMADAs innovative LBC (Locus Beam Control) skæreteknologi. Det er også standard på alle AMADA C1-AJ, EML-AJ og ACIES-AJ stanse/fiberlaser kombinationsmaskiner.

Efter omfattende europæiske skæreforsøg har AMADA udviklet nye skæredata til skæring af sort stål, rustfrit stål og aluminium med trykluft, hvilket giver brugerne mulighed for at drage fordel af dette uden at skulle betale for ekstra funktioner ved køb af maskinen. Maskinerne er forsynet med disse skæredata ved levering.

Trykluftskæring kan demonstreres i ethvert af AMADAs talrige europæiske Technical og Solutions Centres, som også viser det komplette udvalg af automationssystemer, kantpresseteknologier, revolverstanseceller, softwareløsninger og værktøjsinnovationer.

Amada Denmark
Erhvervsbyvej 4
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK14227547
P nummer: 1002952756

Kontaktperson

JW
John Wallace
Business Development
john.wallace@amada.co.uk

Send til en kollega

0.031