23948sdkhjf

SSAB overvåger proceskran med online system fra SPM

| Medlemsnyhed | Indrykket af SPM Instrument AB

SSAB:s valseværk i Borlänge har investeret i onlinesystemet Intellinova Parallel EN til tilstandskontrol af en produktionskritisk proceskran under losning.

Målesystemet består af to enheder af SPMs mest avancerede online system Intellinova Parallel EN med otte parallelle målekanaler, fire hastighedsindgange og fire digitale ind-/udgange. Der er koblet otte DuoTech accelerometre til måleenheden, der overvåger kranens løfteenhed, mens der er koblet fire enheder til måleenheden til drivhjul på en vogn. DuoTech accelerometeret kombinerer vibrations- og stødpulsmåling i samme sensor med de patenterede målemetoder HD ENV og SPM HD, såkaldt HD-teknologi, som giver klare og pålidelige måleresultater til tidlig detektering af reduceret mekanisk tilstand og smøretilstand.

Tilstandskontrol på proceskraner kan være problematisk, da køretiderne kun tillader meget korte målevinduer. Parallelle målekanaler, kraftfulde processorer og muligheder for at anvende forskellige måleteknikker og måleopgaver gør det muligt stadig at opnå måledata af høj kvalitet med automatiske alarmgrænser.

Måledata gemmes og analyseres i analysesoftwaren Condmaster Ruby, herunder webapplikationen Condmaster.NET. Alle måledata og kommentarer kan integreres med det overlegne fabrikssystem ved hjælp af Rest API og UPC UA for yderligere præsentation og korrelation.

Jan Björk, Head of Maintenance Development Automation, siger i en kommentar til investeringen: ”SSAB arbejder løbende på at strømline vedligeholdelsesdriften og her er online systemer til maskinovervågning en vigtig del. Traverser har en meget vigtig funktion for vores materialeflow internt og forudsætningen for høj pålidelighed af disse er stigende nu, hvor vi har installeret SPMs online system Intellinova.

SSAB er en højt specialiseret global stålvirksomhed og en førende producent af avanceret højstyrkestål, hærdet stål, plader og grovplader, rørprodukter og konstruktionsløsninger i byggesektoren. Hos SSAB Borlänge fremstilles varm- og koldvalset højstyrkestål. Anlægget blev etableret i 1878 som Domnarfvets Jernverk. I dag arbejder cirka 1.700 mennesker hos SSAB Borlänge, hvoraf de fleste er i produktion.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
SPM Instrument AB

Finningevägen 71
645 42 STRÄNGNÄS
Sverige
SPM Instrument AB

Send til en kollega

0.11