23948sdkhjf
Del siden
Annonce

BG Burcharth blev Årets Læreplads i handel - Læs her hvorfor

BG Burcharth i Odense har vundet titlen som Årets Læreplads på Fyn i kategorien Handel. Prisuddelingen foregik en solbeskinnet eftermiddag på Storms Pakhus med street food og god stemning. Og virksomheden er både stolt og overvældet over prisen.

Både stolt og glad 

Roman Byelyenets, der har været teknisk salgselev i virksomheden siden februar 2021, stod for indstillingen af BG Burcharth til prisen som Årets Læreplads. Indstillingen foregår uden vidende fra lærepladsen, og det var derfor en glædelig overraskelse for Marie Bredning, som er Romans oplæringsansvarlige. 

”Da jeg blev præsenteret for indstillingen, blev jeg meget positivt overrasket og samtidig stolt og glad på både virksomhedens og Romans vegne, over han har haft et elevforløb, han sætter stor pris på”, fortæller hun, og fortsætter: 

”Jeg er meget bevidst om, at alle jo skal behandles forskelligt for at blive behandlet ens, og derfor er der aldrig to oplæringssituationer, der er ens. Derfor skal vi altid bestræbe os på at finde det bedste frem i situationen.”  

Professionalisme og leg går hånd i hånd 

Roman var ikke i tvivl, da han skrev indstillingen. Han har været i BG Burcharth siden februar og føler sig fuldt ud som en ligeværdig medarbejder, fortæller han. Han fortæller også, at virksomheden har gjort meget ud af at sætte ham ind i produkterne og branchen. 

”Vi forhandler jo tekniske artikler og det kan være lidt svært at få overblik over produkterne og hvordan de bruges. Derfor har jeg været med ude ved nogle af vores faste kunder og få demonstreret produkterne og jeg har været en dag på lageret, så jeg kender til alle faser i processen, fra salg til når produkterne ender ude ved slutkunden. Og det synes jeg er værdifuldt, for at jeg kan hjælpe kunderne bedst muligt.” 

Det sociale liv på arbejdspladsen betyder også meget, fortæller Roman: ”Jeg er glad for alt det sociale i hverdagen, vi har vores fælles morgenbrød om fredagen, der er pølsevogn til hele huset, når noget skal fejres, og til pauserne er der både motionsrum og lounge med forskellige spil. Og vi griner meget sammen, det er også vigtigt for det kollegiale samarbejde, synes jeg.” 

Der skal være plads til at turde 

Det er ikke ufortjent, at BG Burcharth høster anerkendelse for miljø og branchekendskab. Flere af virksomhedens ansatte kan fejre mere end 25 år på bagen og mange er selv startet som elever, og ved derfor, hvilke udfordringer, der følger med.  

Marie fortæller, at oplæringen bygger på en kombination af tillid, rummelighed og et betroet ansvar, hvor det er vigtigt at eleven ikke går med ondt i maven, men tør spørge, hvis de er i tvivl, og tør lave fejl.  

”Og hvis der opstår en fejl eller udfordring, så løser vi det i fællesskab”, fortæller hun og fortsætter, ”det skaber både den gode medarbejder og den gode kunderelation.” 

BG Burcharth går i det hele taget ind for en nær relation til både branchen og kunderne. Derfor er mange af medarbejderne nærmest specialiserede i deres produktfelt, og det er også derfor elever skal med ud at se produkterne i brug og snakke personligt med kunderne, for det er sådan, de lærer produkterne ordentligt at kende. 

”Når elever forlader reden, skal de helst være flyveklar. Derfor er det fantastisk at se Roman vokse med opgaven og vise stor interesse for at lære. Det er vigtigt, at vores elever bliver klædt godt på til den videre rejse efter uddannelsen, og derfor er det altid vigtigt for mig, at eleven er bevidst om sit ansvar, sine kunder og samtidig kunne være socialt engageret,” lyder det fra Marie. 

Og hun er ikke i tvivl om Romans engagement: ”At vi blev nomineret som årets læreplads af Roman, er vi meget glade for, idet det for os fortæller, at vi gør en forskel og at vi, efter Romans opfattelse, gør det på den rigtige måde. At vi så pludselig stod som vindere – Årets læreplads – det var et fantastisk skulderklap.” 

BG Burcharth er leverandør af tekniske artikler til landbrug og industri. Virksomheden har mere end 95 år på bagen og leverer et bredt produktprogram inden for ventilation, slanger, koblinger, spændebånd og pakninger, samt smøreudstyr og pumper. Virksomheden er en del af BG Group og holder til i det nordøstlige Odense. 

Du kan læse mere om BG Burcharth og deres produktsortiment på hjemmesiden

BG Burcharth A/S
Østbirkvej 2
5240 Odense NV
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK37834114
P nummer: 1003055510

Kontaktperson

LH
Lone Hansen
Marketingchef
+45 6311 2416 lha@byggros.com

Send til en kollega

0.094