23948sdkhjf

Professionelle glasrør modstår kemi og varme

| Medlemsnyhed | Indrykket af Mirit Glas A/S

Lige fra fabrikker, der vil overvåge kemisk produktion eller har en produktion, hvor det er nødvendigt at bruge skrappe rengøringsmidler, til små antikvariske knallertbenzinstandere, så bruges der glasrør af borosilkatglas.

Man skulle ikke tro det, men glasrør bruges mange steder i erhvervslivet. Hos Mirit Glas leverer vi glasrør til både jernbaner, hvor det bruges både i moderne og veteranlokomotiver, og til bryggerier og procesvirksomheder. De glasrør vi leverer, er for langt størstedelens vedkommende borosilikatglasrør, også kendt som Duran-rør, fordi netop den type glasrør er robuste overfor både kemikalier og temperaturstigninger.

I industrien har man brug for at glasset ikke går i stykker, hvis det udsættes for varmeudsving eller kemi. Netop derfor falder valget ofte på borosilikatglas. Som glastype modstår den de fleste syrer og kan tåle både høje og lave temperaturer. I teorien kan borosilikatglas  bruges i temperaturer, der spænder fra minus 192 grader til op mod 500 grader. I praksis afhænger det dog af en række andre faktorer og af hvilken type borosilikatglas der bruger. Hvis man skal bruge glas, der udsættes for mere end 400 grader går man ofte over til andre glastyper, som for eksempel keramisk glas.

Borosilikatglas kan måske betegnes som industriorienterede glastype. Det blev skabt i slutningen af 1800-tallet af den tyske glaspioner Otto Schott, der i samarbejde med Ernst Abbe og Carl Zeiss skabte fundamentet for den moderne glasindustri. Schott opfandt borosilikat-glasset til brug i laboratorier og til medicinske formål. Det blev markedsført under navnet Duran, som også bruges i dag. I samtiden var det også kendt som Jenaglas, efter den tyske by Jena, hvor både Schott-glasfabrikkerne og Zeiss-fabrikkerne blev grundlagt.

Læs mere om duranglas og borosilikatglas.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Mirit Glas A/S

Marielundvej 37 D - 1.sal
2730 Herlev
Danmark
Mirit Glas A/S

Send til en kollega

0.085