23948sdkhjf

Kjærgaard A/S modtager Energiprisen 2021

| Medlemsnyhed | Indrykket af Kjærgaard A/S

Kjærgaard A/S modtog onsdag den 6. oktober.2021  Energiprisen fra TEKNIQ Arbejdsgiverne i forbindelse med den energipolitiske åbningsdebat på Christiansborg.

GRØNNE TOTALLØSNINGER FRA LØSNING BLEV HÆDRET
 
Kjærgaard A/S modtog onsdag den 6. oktober.2021  Energiprisen fra TEKNIQ Arbejdsgiverne i forbindelse med den energipolitiske åbningsdebat på Christiansborg.

Intelligente løsninger og automatisering af vore bygninger er vejen til et mere effektivt energiforbrug. Og det er et ufravigeligt krav, hvis vi skal leve op til regeringens mål om en reduktion af CO2-udledningen på 70 procent. Derfor var det et naturligt valg, da årets udgave af Energiprisen i dag blev overrakt til automationsvirksomheden Kjærgaard A/S.

Prisen, der uddeles af TEKNIQ Arbejdsgiverne, blev givet for virksomhedens arbejde med at skabe totalløsninger til virksomhedsdomiciler, der kombinerer både elektriske installationer, IT-løsninger, energioptimering, intelligent styring, brug og indsamling af data og robotteknologi.

”Det er en satsning og indsats for miljøet, som det helt klart er værd at give TEKNIQ Arbejdsgivernes Energipris for,” sagde Rasmus Helveg Petersen (RV), formand for Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget, inden han overrakte prisen under den energipolitiske åbningsdebat på Christiansborg.

Også hos stifterne af prisen var der stor ros til årets vindere.

”Det er en pris, vi er stolte af at uddele. En pris, vi for en årrække siden indstiftede for at sætte fokus på klima og energibesparelser.  Og det er hvert år en stor glæde at kunne hædre en virksomhed, der gør noget særligt for at reducere klimabelastningen, som det i høj grad er tilfældet med Kjærgaard A/S,” sagde Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der som landets tredjestørste arbejdsgiverorganisation repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Det gælder om at tænke langsigtet
For Kjærgaard A/S er prisen en bekræftelse af, hvor vigtigt det er at tænke langsigtet, når man planlægger eller renoverer nye bygninger – især hvis de skal rumme mange forskellige brugere.

”Vi er da enormt stolte over at få prisen. Det er også en bekræftelse af, at vi gjorde det rigtige, da vi byggede vores eget domicil for 12 år siden,” siger Per Smedegaard, adm. direktør hos Kjærgaard A/S.

Han opfordrer samtidig alle bygherrer, private såvel som offentlige, til at tage de langsigtede briller på, når kommende bygge- og renoveringsprojekter skal i udbud.

”Sådan et domicil står jo faktisk tomt cirka 6000 timer om året, og hvis man ikke forstår at styre sit forbrug, så det følger brugernes adfærd, går der en ufattelig masse energi til spilde. Desværre oplever vi bare alt for ofte, at man kigger på her og nu-prisen i stedet for at tænke forbruget med ind i ligningen. På den måde spilder man ikke bare energi men også en masse penge. Den tankegang skal vi have ændret på,” vurderer Per Smedegaard.

Han anslår, at Kjærgaard A/S sparer cirka 40 procent på energiforbruget i forhold til mere konventionelle bygninger.

”Da vi byggede det, troede vi, at det ville komme til at tage en rum tid, før vi havde tjent pengene ind igen. Men energibesparelsen har været så stor, at det faktisk kun har taget seks år – og det i en bygning på 1.500 kvadratmeter, der skulle udstyres med alle mulige former for styring og intelligente løsninger,” konstaterer Per Smedegaard.

Energiprisen består bl.a. af bronze-skulpturen, ”Livshjulet” af billedhuggeren Jens Ingvard Hansen. Fra venstre: Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, Rasmus Helveg Petersen (RV), formand for Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget, Per Smedegaard, adm. direktør hos Kjærgaard A/S, og Niels Abildgaard, afdelingsleder i Kjærgaard A/S.

Derfor vandt de prisen
I 2009 byggede Kjærgaard A/S sit eget nye domicil med fokus på de seneste teknologier indenfor automatisering og styring af hele bygningen. Med deres visioner og fokus på at anvende de bedste løsninger har de inspireret til endnu et nyt domicilbyggeri for en anden virksomhed, Beckhoff i Kolding, sidste år:

  • Alt i bygningen kan styres ud fra den enkelte medarbejderprofil. Når en medarbejder eksempelvis låser sig ind via en håndscanner ved hovedindgangen, bliver alarmen deaktiveret, og der tændes lys gennem huset til arbejdspladsen, samtidig med at skrivebordet gøres aktivt.
  • Alt lys i bygningen er RGB-belysning (belysning med farveskift), så lyset indendørs indstilles til det optimale lux-niveau og den rette farvetemperatur i forhold til udendørslyset.
  • Når sidste medarbejder går hjem, og alarmen aktiveres, rulles alle gardiner i underetagen ned som en ekstra sikring mod indbrud.
  • Derudover gemmer bygherre data fra systemerne for at lære om forskelle på tværs af årstider.
  • Herefter er forventningen, at den opnåede energibesparelse i forhold til et almindeligt byggeri overstiger de projekterede 30 procent. Derudover kan man dele data med andre for at sammenligne med andres forbrug.
  • Næste projekt går på at få vejrdata fra DMI, så systemet selv kan tænke nogle dage frem og finde ud af, om det baseret på vejrudsigterne skal køle eller varme.
     

Du kan læse mere om energioptimering her: https://www.kia.dk/energioptimering/

Kilde, pressemeddelelse: 
http://www.tekniq.dk/presse/pressemeddelelser/2021/oktober/groenne-totalloesninger-fra-loesning-blev-haedret

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Kjærgaard A/S

Helge Nielsens Alle 10
8723 Løsning
Danmark
Kjærgaard A/S

Send til en kollega

0.063