23948sdkhjf

Melorme er fremtidens mad

| Medlemsnyhed | Indrykket af Zealand - Sjællands Erhvervsakademi

Zealands Proces- og fødevareteknologer havde bagt kiks med melorme til de besøgende på Madens Folkemøde - en forsmag på fremtidens mad.

Melorme eller ej? Besøgende på Zealands stand ved Madens Folkemøde fik smagsløgene testet med proteinberigede kiks – et godt eksempel på fremtidens bæredygtige føde. Nogle kiks var bagt med melorme og andre uden. Sjovt nok kunne de fleste besøgende ikke smage forskel!

Med eller uden melorme? I fremtiden har vi ikke det store valg og vi kan lige så godt vænne os til både tanken og smagen: Kiks med melorme er en forsmag på fremtidens mad. Melorme er en af de ingredienser, der skal sikre proteinrig mad i de kommende generationer, så der var skam en helt seriøs bagtanke med smagsprøverne.

”På vores uddannelse til Procesteknolog, kan man specialisere sig i fødevarer – og vores fødevareteknologer er blandt andet skarpe til at indtænke bæredygtighed i den madmæssige innovation, der skal brødføde planeten – også om 100 år eller mere. Indslaget med kiksene er en meget håndgribelig og smagfuld måde at vise, hvordan vi kan ændre indholdet i vores mad, uden at gå på kompromis med smag eller kvalitet,” forklarede studieleder på proces- og fødevareteknolog Torben Würtz om formålet med den smagstest, som publikum deltog i.

Undervisere og studerende fra Zealands procesteknologuddannelse præsenterede også modeller for klimaberegning af fødevarer, sikker varmebehandling og meget mere til gavn for ikke mindst de små fødevareiværksættere. Zealand deltog også i debatter blandt andet om rekruttering til fødevareuddannelserne.

På billedet: Thanya og Reeta, studerende på Fødevareteknolog på Zealand, uddeler smagsprøver til mange af de 8000 gæster, der lagde vejen forbi Madens Folkemøde på Engestofte Gods på Lolland.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Send til en kollega

0.078