23948sdkhjf

Klimaalarm til møderum og andre lukkede rum

| Medlemsnyhed | Indrykket af ROBOTECH A/S

En DTU rapport har i 2021 belyst sammenhængen mellem menneskers præstation og indeklimaet. Deres råd går bla. på at holde CO2 koncentrationen under 900ppm, hvilket Wermas lystårn med CO2 overvågning på 800ppm kan hjælpe med til.

Mennesker fungerer bedst i mødelokaler, hvor der er et godt klima. Lokaler der enten er for varme, eller kolde, nedsætter koncentrationen i væsentlig grad og kan resultere i utilpashed og hovedpine.

For nyere bygninger med mekanisk ventilation og klimaanlæg, vil man forholdsvis let kunne justere sig frem til et behageligt klima uanset årstiden, men i ældre bygninger samt i nyere lavpris byggerier er den eneste mulige ventilation normalt at åbne og lukke vinduerne.

I en stor del af landets skoler og kontorbygninger skal man fortsat lufte ud med manuel åbning og lukning af vinduerne, og det kan være svært at styre, hvornår og hvor længe vinduet skal åbnes.

DTU har i 2021 med støtte fra Realdania igen samlet al tilgængelig viden om sammenhængen mellem skoleelevers præstation og indeklima. Rapporten, 'Forskningsbaserede anbefalinger for godt og læringsfremmende indeklima i klasseværelser' oplyser, at CO2 koncentrationen til enhver tid skal holdes under 900 ppm, og det anbefales at anskaffe en CO2 sensor, der kan give alarm, når mætningspunktet er ved at være nået.

Til forskel fra lande som Tyskland og Frankrig er der ikke en decideret lov omkring CO2 niveauet i skoleklasser, men Folkeskolen.dk har lavet en undersøgelse, hvor det fastslås "Du bliver dummere i dårlig luft" -
Elever og lærere lider under manglen på frisk luft i landets folkeskoler. For høje CO2-niveauer i klasselokalerne går ud over elevernes trivsel og evne til at lære.

For at gøre dagligdagen lettere for elever og lærere har WERMA udviklet et trafiklys med en CO2 sensor, der reagerer ved 800 ppm. Trafiklyset visualiserer med et grønt lys, hvorvidt luften i rummet er ok (CO2 < 800 ppm)

Med gult lys viser lampen, om man bør åbne vinduet og lufte ud, og når den grønne lampe igen lyser kan man lukke vinduet, så der ikke bliver for koldt i lokalet.

Den røde lampe begynder at lyse, såfremt man ikke har reageret på det gule lys, og CO2 koncentrationen derfor er vokset til over 2000 ppm.

Den røde lampe vil begynde at blinke, hvis CO2 koncentrationen stiger til over 3000 ppm, og lampen vil på denne måde tiltrække sig opmærksomhed hos alle i lokalet.

Det bedste er naturligvis at renovere bygningen og lokalet med mekanisk ventilation eller klimaanlæg, dog er der nogle bygninger der ikke egner sig til dette, og her vil WERMA CO2 lampen være en god og billig hjælp til at opretholde en sund luft i lokalerne.

Hvis du vil vide mere om WERMA CO2 lampen eller ønsker at teste den, er du meget velkommen til at kontakte vor produktchef Brian Ziegler på tlf: 60208040 eller mail: bz@robotech.dk.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
ROBOTECH A/S

Blokken 31
3460 Birkerød
Danmark
ROBOTECH A/S

Billeder & videoer

Klimaalarm til møderum og andre lukkede rum

Send til en kollega

0.079