23948sdkhjf

Glasset der tåler høj temperatur og kemi

| Medlemsnyhed | Indrykket af Mirit Glas A/S

Ølproduktion kræver skrap rengøring for at sikre at bakterier ikke ødelægger brygget. Bryggerier vælger ofte at bruge borosilikatglas i deres produktion, fordi borosilikatglas fungerer godt i et miljø, hvor der bruger skrappe rengøringsmidler.

Mange - især i de ældre generationer - kender borosilikatglas i praksis som Pyrex ovnfastefade. Når materialet bruges til andet end køkkenudstyr taler man om borosilikatglas.

Det er en glastype, der blev opfundet af den tyske glaspioner Otto Schott i slutningen af 1800-tallet i hans forsøg på at forstå, hvordan kemi påvirker glas. Schott gennemførte tusindvis af systematiske forsøg og er bagmand bag mange af de moderne glasløsninger vi kender i dag.

”For os er borosilikatglas et teknisk glas, der har mange anvendelsesmuligheder. Udover bryggerier har vi rigtig mange andre kunder, der bruger borosilikatglas i deres produktion. Typisk som skueglas, hvor de kan overvåge ellers farlige processer”, fortæller salgsansvarlig hos Mirit Glas, Johan Stenfeldt Hansen.

De to egenskaber, som gør borosilikatglas attraktiv for virksomheder er evnen til at tåle høje temperaturer og modstandsdygtigheden overfor stærk kemi.

Hvor de fleste glastyper er sårbare overfor temperatursvingninger fungerer glasset uden problemer i sådanne miljøer. Samtidig er borosilikatglas enestående modstandsdygtig overfor kemiske væsker, hvilket betyder at glasset ikke påvirkes selv ved kontakt med meget aggressive kemikalier. Der er kun få kemikalier, som borosilikatglas ikke kan håndtere.

”En branche som vi sælger mange borosilikat-løsninger til er medicinalbranchen, som har en tradition for at bruge det holdbare borosilikatglas, men vi oplever også efterhånden at mange andre kunder opdager, at borosilikatglas kan give dem en fordel i deres produktion”, siger Johan Stenfeldt Hansen.

Borosilikatglas er meget brugbart - lige fra skueglas og laboratorieudstyr til belysningsglas og diverse industriartikler.

”Efterhånden, som kunder oplever konkurrencefordele ved at bruge borosilikatglas og andre glas med specielle egenskaber, har vi i stigende grad oplevet at mange vælger, at opgradere til teknisk glas, som forbedrer produktiviteten og kvaliteten”, slår Johan Stenfeldt Hansen fast.

Læs mere om borosilkatglas her

Medlemsnyhed

Indrykket af
Mirit Glas A/S

Marielundvej 37 D - 1.sal
2730 Herlev
Danmark
Mirit Glas A/S

Send til en kollega

0.079