23948sdkhjf
Del siden
Annonce

GSY GREEN indstillet til ”Det bæredygtige element"

Når WE BUILD DENMARK vælger årets vinder af produktprisen ”Det bæredygtige Element” til årets Building Green, har Give Steel bedt dem kaste et blik på GSY GREEN, en ny stålbjælke, der i dag har markedets laveste CO2-tal.

GSY GREEN er beviset på, at man gennem vedholdent fokus på klimaoptimering kan gøre fremtidens stålkonstruktioner mere bæredygtige. GSY GREEN er lavet af 98% Genbrugsstål og således CO2-optimeret med knap 41% i forhold til den konventionelle GSY BEAM.

GSY GREEN har samme produktegenskaber som GSY BEAMâ, men med sit markant lavere CO2 aftryk (A1-A3) markerer bjælken sig via sin EPD på markedet som den mest bæredygtige kompositbjælke til etagedæk.

 

Det miljømæssige aspekt:

GSY GREEN er fremstillet af 98% genbrugsstål, sammenlignet med den konventionelle GSY BEAM, som består af 25% genbrugsstål. Med GSY GREEN nedbringer Give Steel CO2-aftrykket fra 1930 kg CO2/ tons til 1140 kg CO2/tons (A1-A3) - en reduktion på knap 41 % i forhold til den konventionelle GSY stålkompositbjælke.

 

Det sociale aspekt:

Give Steels investering i robotteknologi til fabrikation af GSY Bjælker har gjort det muligt at flytte trivielle svejseopgaver fra menneske til maskine. Det giver medarbejderne mere alsidigt arbejde i hverdagen og flere faglige udfordringer. Forventningen om større efterspørgsel på GSY GREEN i kølvandet af de nye byggekrav, der træder i kraft i 2023, skaber nye muligheder for vækst, som gør at Give Steel kan ansætte flere unge på kanten af arbejdsmarkedet og give dem en uddannelse jf. virksomhedens CSR-strategi.

 

Det økonomiske ben:

Med muligheden for at CO2-optimere stålkonstruktioner med en mere bæredygtig stålbjælke, udfordrer Give Steel såvel bygherre som rådgivere til at overveje valget af en bjælke med lavere CO2-aftryk. Det er Give Steels ambition, at man med GSY GREEN kan påvirke ønsket om at CO2-optimere stålkonstruktionen til etagebyggerier, hvor man ellers bruger konventionelle GSY BEAMS til at skabe slanke etagedæk.  

 

Prisen ”Det bæredygtige element” gives til et innovativt produkt, der gør en bæredygtig forskel i byggebranchen og som medvirker til et at gøre byggebranchen grønnere.

 

Find EPD og læs mere om GSY GREEN her.

Give Steel A/S
Sjællandsvej 14
7330 Brande
Ikast-Brande Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26998115
P nummer: 1001285511

Kontaktperson

AC
Anette Christensen
Marketings- og bæredygtighedsdirektør
anette@konceptmarketing.dk

Send til en kollega

0.031