23948sdkhjf

Ny servicevenlig akselkobling fra KTR

| Medlemsnyhed | Indrykket af KTR Systems Danmark ApS

Med ROFLEX lancerer KTR en ny akselkobling i henhold til DIN 740.

ROFLEX er kendetegnet ved sit korte design og servicevenlighed. Ud over momentoverførsel kompenserer den fleksible kobling for afvigelser i opretning og dæmper vibrationer. ROFLEX fås i to designs og i øjeblikket i syv størrelser for drejningsmomenter fra 65 til 790 Nm. Yderligere fem størrelser vil blive tilføjet i midten af 2022 og udvide momentområdet op til 5.000 Nm.

ROFLEX er en kort akselkobling, hvor indgangs- og udgangsakslerne kan skubbes sammen mellem 3 og 6 mm, afhængigt af størrelsen. Drejningsmomentet overføres via elastomerpakker, som samtidig kompenserer for fejlopretninger og dæmper stød og vibrationer. Hvis elastomererne overbelastes, sikrer koblingens design at drejningsmomentet fortsat overføres (gennemdrejningssikker).

ROFLEX er fremstillet i støbejern og fås i to typer: I type N består både hun- og handelen af standardnav. I SH SPLIT-designet er handelen derimod delt. Her er navet delt i to halvdele ved "brudskæring". Frakturoverflader centrerer begge navhalvdele nøjagtigt med hinanden, hvilket sikrer korrekt samling og overholdelse af tolerancer. Afhængigt af pladsforholdene kan navet flyttes på akslen under montage. Således kan splitnavet monteres og fjernes radialt uden at afmontere den drivende og drevne enhed.

"Som regel anbefaler vi, at vores kunder monterer SH-SPLIT-navet på motorakslen. Dette gør koblingen lettere at samle, og i tilfælde af service er der mere plads til for eksempel at udskifte elastomerpakkerne", siger Michael Brüning, Product Manager hos KTR. "Derudover giver det brugeren mulighed for at afklare omdrejningsretningen på motoren uden koblingsnavet."

ROFLEX er blevet godkendt i henhold til det europæiske ATEX-produktdirektiv 2014/34/EU og er egnet til brug i eksplosive atmosfærer. Anvendelsesområder er pumper, kompressorer, gearkasser, ventilatorer og transportbånd m.m.

Begge typer fås i øjeblikket i syv størrelser for drejningsmomenter fra 65 til 790 Nm. Yderligere fem størrelser i momentområdet op til 5.000 Nm tilføjes i midten af 2022.

For yderligere information kontakt KTR Systems Danmark ApS på telefon 39391050 eller besøg vores hjemmeside www.ktr.com/dk.

 KTR Systems GmbH udvikler og producerer mekaniske koblinger, bremser, kølere og hydrauliske komponenter til maskinteknik. KTR blev grundlagt i 1959 i den tyske by Rheine og beskæftiger mere end 1.100 mennesker verden over, næsten 500 i Tyskland. Det globale netværk omfatter 24 datterselskaber og 90 salgspartnere samt produktionssteder i Brasilien, Kina, Tyskland, Indien, Taiwan og USA.

Medlemsnyhed

Indrykket af
KTR Systems Danmark ApS

Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Danmark
KTR Systems Danmark ApS

Send til en kollega

0.094