23948sdkhjf

Kør din CNC-produktion uden risiko for kollisioner

| Medlemsnyhed | Indrykket af EDGE-TEAM A/S

Vil du være 100 % sikker på at undgå kollisioner, når du kører programmer på din CNC-maskine? Så skulle du overveje at prøve simuleringsværktøjet NCSIMUL 2022.

I stedet for at læse på værktøjsbanerne i dit CAM-software læser NCSIMUL direkte på NC-koderne.

På den måde slipper du for at skulle lave den sidste test ude på maskinen, men kan vide dig sikker på, at du kører din produktion uden risiko for kollisioner.

Hvis du stadig ikke er overbevist, får du her tre gode grunde til at prøve NCSIMUL 2022 i din produktion:

1.  Du får styr på din digitale tvilling 

Den første grund til at prøve NCSIMUL 2022 i din produktion er, at du ikke blot får et simuleringsværktøj. Du får også en ”digital tvilling” til din maskine.

En digital tvilling betyder, at den fysiske skruestik og alle de fysiske egenskaber ved din maskine bliver sat ind i NCSIMUL.  På den måde er du 110 % sikker på, at det du ser på din computerskærm også er det du ser ude i produktionen. 

Udover at være et vigtigt krav i industri 4.0, er den digitale tvilling din garanti for, at NCSIMUL vil opdage alle fejl og kollisioner, inden du kører programmet på maskinen. 

2. Du kan få din maskine til arbejde 15 % hurtigere

Den anden gode grund til at prøve NCSIMUL 2022 er, at programmet kan sørge for, at du får mere oppetid på dine maskiner.

Det foregår via modulet Optitool, som du kan tilkøbe til NCSIMUL. Som du nok har gættet, hjælper Optitool med at optimere den måde, din maskine arbejder på. Mere konkret sørger softwaren for at reducere de tidspunkter, hvor din maskine “skærer i luft”.

Det lyder måske simpelt, men denne optimering sørger for, at din maskine i gennemsnit arbejder 15 % hurtigere. Hvis du kører lange programmer på over 4 timer, kan Optitool endda sørge for, at din maskine arbejder endnu hurtigere.

3. Du undgår kostbare kollisioner og produktionsstop

Godt så. Vi har nu fastlagt to ting du får, hvis du prøver NCSIMUL 2022:

·         Et værktøj, der sikrer dig mere oppetid på dine maskiner

·         En digital tvilling, der opdager alle fejl og kollisioner

Men måske det også er værd at overveje, hvilke omkostninger det kan have, hvis du ikke prøver NCSIMUL 2022.  

Det kan nemlig hurtigt blive rigtigt dyrt, hvis din maskine havarerer og dit værktøj går i stykker. Ikke nok med at du skal bruge tid og ressourcer på at købe og udskifte værktøjet, hvilket kan være pebret nok i sig selv.  Tager vi en spindel som eksempel, får du ikke en ny for under 100.000 kr. Og fagmanden, der skal udskifte den, tager gerne flere tusinde kroner i timen.

Men hvad der måske er endnu dyrere end at købe og udskifte værktøjet, er omkostningerne ved at din maskine står stille. Det kan hurtigt kan hurtigt løbe op i mange tusinde kroner, hvis produktionsstoppet varer flere timer eller måske endda dage.

Derfor er ikke nogen overdrivelse at hævde, at et simuleringsværktøj vil tjene sig selv hjem, hvis bare det kan stoppe din maskine fra at havarere én gang.  Og med et værktøj som NCSIMUL, der læser direkte på NC-koder, kan du være 100 %  sikker på at undgå fejl og kollisioner. 

Overvejer du at prøve NCSIMUL 2022? Book en demo af programmet her.

Eller læs mere her: https://edge-team.com/ncsimul

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
EDGE-TEAM A/S

Muslingevej 38
8250 Egå
Danmark
EDGE-TEAM A/S

Send til en kollega

0.063