23948sdkhjf

Fra traditionel PcP gitterrist til WUM udendørsmøbler

| Medlemsnyhed | Indrykket af PcP. Danmark A/S

Møbelkollektionen WUM Urban Outdoor tager udgangspunkt i helt traditionelle PcP gitterriste, som normalt anvendes til industri og byggeri, hvor der er behov for meget høj styrke.

WUM er et dansk designerbrand og i virkeligheden en forkortelse af ”WoodUmix”. I 2018 startede rejsen for Marius Øvrum og Peter Wallbohm Olsen - makkerparret bag designvirksomheden - med det klare mål om at designe og producere lamper og møbler i Danmark. WUM’s designs skal skille sig ud fra markedet og konceptets fokus er at tilbyde produkter som både er designet, udviklet og produceret i Danmark og stadig kunne tilbydes til konkurrencedygtige priser. WUM har nu taget det første skridt med havemøbelsæt produceret i klassiske og danske PcP gitterriste. Med dansk produktion og udvikling betyder det, at WUM får opfyldt den bæredygtige tankegang.

Peter Wallbohm Olsen fortæller:
”Det passer til vores moralske kompas, og vi kan godt lide tankegangen om, at man forsøger at skabe bæredygtige og ansvarlige produkter”.

WUM’s tilgang til designprojekterne involverer samarbejdspartnerne. Til udvikling af havemøbler, var ideen om at anvende gitterriste allerede på plads. Derfra har WUM sammen med PcP udviklet kravene til designprojektet baseret på den viden og erfaring PcP har. Både i forhold til at designe et flot og holdbart produkt såvel som ifht. at holde udgifterne nede.

”Det er meget sådan vi tænker og arbejder. Hvordan kan vi skabe et spændende, nyt og anderledes designprodukt, der kan tilbydes til en for kunderne attraktiv pris. Her er forfining og forædling af klassiske industrikomponenter en oplagt mulighed”, siger Peter Wallbohm Olsen, medejer af WUM.

Under udviklingsfasen var der stor fokus på produkt design, hvordan kunne man få en rist til at ligne en rigtig bænk og et bord? Kriterierne flot design, holdbarhed og nem at producere var omdrejningspunkt i samarbejdet med PcP. Møblerne skulle kunne holde til at stå imod alle slags vejrforhold.

Sammen med PcP har WUM udviklet prototyper til havemøbler. Ristene laves som skræddersyede dimensioner til udendørs borde og bænke i tre forskellige størrelser (Small, Medium og Large).

Havemøblerne bliver lavet af 33/33 gitteriste med 25/2 bærestave i ubehandlet stål. I stedet for 25x3mm kantstål som oftest benyttes, laves de med 25x5mm kantstål. Dette mindsker nedbøjning af havemøblerne mest muligt. Derudover laves der monteringshuller i ristene, som passer til WUM’s monteringsbeslag. Ristene får en ekstra fin finish i form af nedslibning af skarpe kanter og svejsesprøjt.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
PcP. Danmark A/S

Sverigesvej 2-4
7480 Vildbjerg
Danmark
PcP. Danmark A/S

Send til en kollega

0.095