23948sdkhjf

Dansk udviklingsprojekt tager risikostyring af vindmøllepark

| Medlemsnyhed | Indrykket af FORCE Technology

FORCE Technology er en del af et nyt dansk udviklingsprojekt med det formål at udvikle en automatiseret løsning til inspektion af vindmøllevinger i drift.

Nedbrud af vindmøllevinger er meget dyre for vindmølleejeren, da reparation af vingerne medfører et produktionstab.

Med en investering på 16,9 millioner kroner fra Innovationsfonden, er målet med det nye udviklingsprojekt at udvikle en automatiseret løsning til inspektion af vindmøllevinger, som kan anvendes uden at skulle fjerne vingerne. En tidlig identificering af skader vil spare vindmølleejerne for store omkostninger på grund af nedlukning.

Udviklingsprojektet er et samarbejde mellem FORCE Technology, Rope Robotics og DTU Wind Energy (DTU) og har til formål at gennemføre ikke-destruktive tests (NDT) og analyser. I udviklingen af NDT-løsningen, vil man udnytte FORCE Technologys ekspertise inden for automatisk ultralydsinspektion og anvende kunstig intelligens (AI) og machine learning (ML) til evaluering af data.

"Dette er et ekstremt vigtigt projekt. Det giver på mange måder mening at opdage skaderne og reparere dem tidligt – ligesom øget levetid og reducerede omkostninger vil gøre vindenergi endnu mere konkurrencedygtig på energimarkedet." -- Steen Arnfred, projektleder / FORCE Technology

Du kan blive meget klogere på projektet lige her

Medlemsnyhed

Indrykket af
FORCE Technology

Park Allé 345
2605 Brøndby
Danmark
FORCE  Technology

Send til en kollega

0.063