23948sdkhjf

Ny energimærkning på opvaskemaskiner og andre hvidevarer

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Synes du også, alle de der plusser efter energimærke A blev mere og mere forvirrende, når du skulle købe ny opvaskemaskine eller en anden hvidevare? Så kan du glæde dig over, at de er historie nu`.

For siden 1. marts i år har det været den nye EU-energimærkeordning, som er gældende. Her anvendes bogstaverne fra A til G, og der går nok lidt endnu, før vi ser opvaskemaskiner og lignende i energiklasse A. Læs med her, og find ud af hvorfor.

Der var efterhånden gået inflation i energimærkningen på opvaskemaskiner og andre hvidevarer. For producenterne var blevet så gode til at producere energivenlige produkter, at de hele tiden slog hovedet mod loftet på den gamle skala for energimærker.

Pludselig gik der inflation i antallet af plusser
Det forsøgte EU-organisationen bag energimærket først at råde bod på, ved at indføre et plus eller det bedste energimærke, så de mest energivenlige produkter kom til at ligge i energiklasse A+.

Men snart blev produkterne også bedre end kravene til denne klasse, og derfor fulgte der snart nye A++ og A+++ klasser for at lappe på det.

Men de mange plusser gjorde det svært at finde mening med mærkningsordningen. For der var langt imellem, at du så et produkt, der lå i de lavere energiklasser med betegnelse B, C, D og E.

”Producenterne var simpelthen blevet for gode til at skabe energivenlige opvaskemaskiner, tørretumblere og køleskabe”, forklarer de hos Hvidevareshoppen i Brovst.

Slut med plusser – nu går energimærkningen fra A til G
Derfor har EU nu skrottet den gamle mærkningsskala, så vi igen har energimærker uden +’er i. Samtidig har de sat kravene til energiklasse A så højt, at der nok går en rum tid endnu, før vi ser en opvaskemaskine eller vaskemaskine i den bedste energiklasse.

”På den måde håber organisationen bag energimærkningsordningen, at der går mange år endnu, før vi står i den samme situation, som vi gjorde med de gamle A+, A++ og A+++ energimærker”, uddyber Hvidevareshoppen.

Din nye opvaskemaskine bruger ikke mere strøm
Det betyder samtidig, at du ikke kan sammenligne de gamle A+-klasser med den nye A-klasse. De gamle A+-klasser svarer nærmere til de nye B, C og i nogen tilfælde E-energiklasser.

Så hvis du pludselig synes, at hvidevarerne på de forskellige webshops er blevet meget mere energiforslugende, passer det ikke.

Det er simpelthen energiklasserne, som er blevet ændret. Så en opvaskemaskine i den nye energiklasse C er lige så energiøkonomisk i drift som de gamle A+ eller A++ opvaskemaskiner. Det samme gælder naturligvis for de små men praktiske og rummelige bordopvaskemaskiner.

Derfor kan du trygt købe opvaske- og andre husholdningsmaskiner, selv om der ikke er plusser efter energiklassen længere.

 

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.078