23948sdkhjf

TwinCAT Vision

| Medlemsnyhed | Indrykket af Beckhoff Automation ApS

- funktionalitet og brugervenlighed i konstant udvikling.

Avanceret billedbehandling til styresystemer med enkel integrering

TwinCAT Vision fra Beckhoff Automation integrerer fuldstændigt billedbehandling i automationsteknologi – fra konfiguration til programmering og realtidsdrift. TwinCAT Vision er indbygget i Beckhoffs PC-baserede styresystem fra begyndelsen og videreudvikles hele tiden – frem for alt med fokus på nye krav fra industrien Der fokuseres på at forbedre funktionaliteten, brugervenligheden og integrationen med andre TwinCAT-produkter og -funktioner.

TwinCAT Vision forener traditionel automationsteknologi med billedbehandling på en enkel og praktisk måde. Med denne løsning kan brugere konfigurere kameraer, udføre geometriske kamerakalibreringer direkte i TwinCAT Engineering og programmere billedbehandling i IEC 61131-3, hvilket sparer dem for at skulle lære et særligt programmeringssprog. Derudover tillader den PLC'en at reagere direkte på de resultater, der opnås under billedbehandlingen – virtuelt med den næste linje af kontrolkoder. 

Synkronisering med høj præcision

Brugen af billedbehandlingsalgoritmer med TwinCAT-realtidsdrift har den store fordel, at Vision algoritmer såvel som PLC, bevægelsesstyring og måleinstrumenter kører med de samme cyklustider – de er med andre ord i tæt synkronisering med hinanden. Det betyder, at det hverken er nødvendigt at styre kommunikationen mellem en tidsapplikation, der ikke er i realtid, og en PLC, der er i realtid, bevægelsesstyringen eller applikationen til måling – på den måde undgås de sædvanlige forsinkelser, som forårsages af kommunikationsspild og -forstyrrelser. 

De eksterne enheder, der bruges til Vision applikationer, kan tilmed synkroniseres med enestående præcision ved hjælp af Distributed Clock i EtherCAT. De fleste kameraer er udstyrede med et digitalt triggerinput. Hvis dette styres gennem et digitalt output på en EtherCAT-terminal (for eksempel gennem en EL2596 EtherCAT LED-stroboskopstyringsterminal), kan billedoptagelse udløses for nøjagtigt at matche en specifik transportbåndsposition. Samtidig kan EL2596 styre timing og strøm for belysningen med høj præcision.

Et blik på fremtidige funktioner

Beckhoff vil fortsætte med at fremme og udvikle TwinCAT Vision. Visions-biblioteket skal tilpasses og optimeres til kodning i C++, så brugerne udelukkende kan programmere i et C++-modul, hvis det ønskes, uden behov for en PLC. Det vil også gøre det lettere og mere effektivt for dem at kode deres egne algoritmer i C++ og supplere disse med TwinCAT Visions funktionalitet. Endvidere er der planer om at fremme brugen af maskinlæring i billedbehandling og gøre maskinvision funktionalitet tilgængelig i TwinCAT/BSD – det nye Unix-kompatible multikerneoperativsystem.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Beckhoff Automation ApS

Birkemose Allé 1
6000 Kolding
Danmark
Beckhoff Automation ApS

Send til en kollega

0.064