23948sdkhjf

Når man drømmer om at blive robotingeniør

| Medlemsnyhed | Indrykket af GIBOTECH A/S

I uge 21 var Daniel Knudsen i erhvervspraktik i Gibotechs Serviceafdeling. Daniel er 15 år og går til daglig på Tingagerskolen i Ringe. Og så drømmer han om at blive robotingeniør.

Mangel på arbejdskraft

Som mange andre virksomheder i robotbranchen, mærker Gibotech manglen på kvalificeret arbejdskraft. Derfor inviterer virksomheden også gerne indenfor for dem, der kunne være interesseret i at arbejde med robotter.

- Vi vil rigtig gerne være med til at åbne unge menneskers øjne for alle de muligheder der er, hvis man gerne vil arbejde med robotter. Vi mangler kvalificeret arbejdskraft på mange niveauer ligesom mange af de andre robotvirksomheder, så hvis vi ved at have elever i erhvervspraktik kan inspirere dem til at tage en uddannelse fx indenfor robotteknologi, så vil vi meget gerne snakke videre med dem, når de er færdige, lyder det fra Gibotech CEO Henrik Anker.

 Programmør på en dag

En af de opgaver som Daniel Knudsen blev kastet ud i, var at programmere en kollaborativ Omron TM robot. Omrons robotter er kendte for deres simple programmering, bl.a. fordi den er baseret på drag-and-drop. Det tog da også kun Daniel én dag at få robotten til at tage metalklodser fra et bord og placere dem ved siden af hinanden i en kasse ved siden af.

Daniel Knudsen har også været med på besøg på det nye supersygehus i Gødstrup, hvor han var med til at teste de AGV’er, som Gibotech har leveret til sygehuset. Og så har han været med på servicebesøg, hvor der blev kigget nærmere på en CNC maskine.

Det er dog robotterne, Daniel brænder for.

- Det har været fedt at prøve så mange forskellige ting, og jeg vil stadig gerne være robotingeniør. Jeg tror, at det er rigtig sjovt at lave robotter, og så er jeg sikker på, at man altid vil have noget at lave, hvis man arbejder med robotter, lyder det fra Daniel Knudsen.

Meget mere end det faglige

En del af at være i erhvervspraktik er, udover det rent faglige, også at prøve at være på en rigtig arbejdsplads. Det kan nemlig være noget af et kulturchok for en grundskolelev pludselig at befinde sig på en arbejdsplads i det virkelige liv. Men for Daniel har praktikken hos Gibotech i Odense været en positiv oplevelse.

- Jeg har selvfølgelig lært en masse om robotter, men jeg har også lært, hvordan det er at være i en virksomhed. Jeg troede måske lidt, at det hele var meget seriøst hele tiden og at man sad og kiggede ind i en computer, men man kan sagtens have det sjovt også. Sådan er det i hvert fald her hos Gibotech, og jeg har været rigtig glad for at være her, slutter Daniel.

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
GIBOTECH A/S

Datavej 15
5220 Odense SØ
Danmark
GIBOTECH A/S

Send til en kollega

0.078