23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Tag på virtuel rundtur i Casa Octagon!

Tag på virtuel rundtur i Casa Octagon. Med Matterport modellen har du mulighed for at gå på opdagelse i de forskellige rum i det spektakulære ottekantede miljøhus.

Visionær arkitektur med inspiration til fremtiden
I et naturskønt område i Fannbyn syd for Östersund i det centrale Sverige, ligger et spektakulært hus. Et ottekantet, innovativt miljøhus på 180 m2. Bygherre er Miljøingeniør Sven Wadman, der til dagligt arbejder som Innovationsrådgiver hos Mittuniversitetet i Östersund. Han har altid haft et ønske om at bygge sit eget drømmehus, og samtidigt skabe et byggeri der kan være til inspiration for fremtidens huse.

Huset er opført med inspiration fra mongolske jurter (runde transportable nomadetelte), og i kombination med Svens store erfaring og viden indenfor energi, ressourceforbrug og økologi, sætter byggeriet nye standarder for fremtidens bæredygtige huse.

Byggeri med omtanke for energi- og ressourceforbrug
Energi- og ressourceforbrug er tænkt ind i hele byggeriet. Det betyder, at der blev ”forbrugt” ca. 5 tons kuldioxid til byggeprocessen i forbindelse med fremstilling af beton, ventilation og andet inventar. Men nu hvor byggeriet står færdigt, gemmer det, i sine mange trækonstruktioner, på omkring 60 tons kuldioxid. Byggeriet har altså ”taget” mere kuldioxid, end det forbrugt.

Det store fokus på energi- og ressourceforbrug har imidlertid ikke skabt et kedeligt og ”teknisk” hus med små vinduer og tykke vægge. Netop husets geometriske form gør, at bygningen slipper mere lys ind, hvilket giver et åbent, lyst og spændende hus, med udsyn til den fantastiske natur.

Væksthus i centrum
I midten af det ottekantede hus, er der bygget et væksthus, der bruges som klimaregulator. Det betyder, at det om sommeren akkumulerer varme i jorden under væksthuset, og om vinteren afgiver det igen varmen til resten af huset gennem et avanceret ventilationssystem. Der er ikke tale om et energiteknisk rum, men et rum der danner centrum for den spændende arkitektur, der er opstået i det næsten-runde hus.

Byggeriet startede i 2017 og kostede omkring 5 millioner SEK. Sven har bygget det meste selv og han flyttede ind i huset d. 1. april 2020. Det kan virke som ressourceeffektivitet med negativt fortegn, at det kun er Sven selv, der bor i det 180 m2 store hus. Men han forventer, at huset vil stå i 500 år, da materialerne er valgt med omhu, og at der i fremtiden vil bo mange store familier i huset.

Virtuel rundtur i huset med Matterport
Projektet har fået stor eksponering i den svenske presse. Nu hvor huset står færdigt, har Sven lavet et virtuelt showroom ved hjælp af Matterport teknologien, for på en let tilgængelig måde, at kunne formidle husets specielle form, de spændende arkitektoniske forløb mellem rummene og husets mange spændende tekniske løsninger.

I Matterport modellen har du mulighed for at gå på opdagelse i de forskellige rum og det spændende væksthus i midten af bygningen. Via de mange tags i den virtuelle rundtur får du indblik i byggeprocessen. Du kan se videoer og få beskrevet de forskellige løsninger i byggeriet. Sven vil løbende forbedre huset og dets løsninger, og udviklingen vil du kunne følge via Matterport modellen.

Tag på virtuel rundtur i Casa Octagon

Se og hør mere på Tick Cads Matterport webinarer om hvordan Matterport skaber værdi for din virksomhed. Vi afholder webinarer indenfor byg, industri, retail og mæglerbranchen.

www.tickcad.dk

Tick Cad ApS
Sverigesvej 19
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK35254315
P nummer: 1018540335

Send til en kollega

0.032