23948sdkhjf

RE-ZIPs bæredygtige emballage bruges igen og igen

| Medlemsnyhed | Indrykket af Erhvervshus Midtjylland

Et patent på den perfekte papkasse satte gang i iværksætter Bo Boddum, som drømmer om at score store webshop-kunder. Den drøm er tættere på med hjælp fra Erhvervshus Midtjylland.

Helt op til 30 gange. Så ofte kan RE-ZIPs cirkulære emballage genbruges. Jo flere gange jo større klima-gevinst. Og forbrugerne vil gerne bidrage til at genbruge emballage, når de shopper på nettet, og returnere emballagen til RE-ZIP.

Stifter af RE-ZIP Bo Boddum har altid haft passion for bæredygtige materialer og en mere grøn hverdag. Han fik idéen til at designe bæredygtig emballage, da han var ansat i Vestas udviklingsafdeling som senior projektleder.

Han begyndte at bruge ledige stunder på de mange rejsedage på at forsøge at folde den perfekte papkasse. Og han formåede at forvandle de timevis af folde-forsøg til et perfekt og bæredygtigt design. I 2018 fik han patent og var klar til at springe ud som selvstændig.

Fart over feltet
Siden har der været fart på, og de er allerede to partnere plus fire studiemedarbejdere og praktikanter i lokalerne i Mejlgade i hjertet af Aarhus, hvor poser og kasser bliver gjort rene og sendt tilbage i cirkulation. Og der er kommet endnu mere fart over feltet, siden han blev kontaktet af Erhvervshus Midtjylland.

”I de første to år har jeg kørt mit eget show uden at være opmærksom på, at vi i Danmark har nogle organer, der hjælper virksomheder på rejsen. Men det er en stor lettelse at vide, at der er nogle, jeg kan trække på”, siger Bo Boddum.

En af de vigtigste ting, RE-ZIP har fået ud af kontakten til Erhvervshus Midtjylland, er et tilbud om at være med i et forløb om cirkulær grøn omstilling. Her har RE-ZIP bl.a. fået mulighed for at hyre en rådgiver fra Deloitte.

Benhårde beregninger på C02-aftrykket
”Det forløb passede perfekt til os, og vi har fået lavet benhårde beregninger på C02-aftrykket på vores emballage. Sådan en beregning kunne vi aldrig have løftet selv, og samtidig giver en Deloitte-beregning troværdighed. Det ville være umuligt uden Erhvervshus Midtjylland”, understreger Bo Boddum.

Han forventer sig meget af beregningen, fordi den oplyser potentielle kunder om præcis hvor meget C02, de kan spare på RE-ZIPs emballage.

”Vi har brugt det værktøj for første gang i denne uge, og det gjorde indtryk på kunden, at de kan få så stor en CO2-besparelse i deres regnskab.Takket være erhvervshuset er vi klædt på til en dialog med store kunder”, siger Bo Boddum.

Hans forventning er, at det for alvor kommer til at flytte forretningen.

Har du brug for hjælp til f.eks. grøn omstilling?
Fremtidens virksomheder er dem, der kan levere bæredygtige produkter og ydelser. Står din virksomhed over for en grøn omstillingsproces? Eller har din virksomhed ambitioner om at udvikle mere bæredygtige produkter og services?  Erhvervshus Midtjylland står klar til at hjælpe dig - gratis!

Medlemsnyhed

Indrykket af
Erhvervshus Midtjylland

Åbogade 15
8200 Aarhus N
Danmark
Erhvervshus Midtjylland

Send til en kollega

0.079