23948sdkhjf

Rengøring og hygiejne i fødevareindustrien

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Når man arbejder i fødevareindustrien, så er der særligt én ting, som man vil få et stort kendskab til, og det er rengøring og hygiejne. Det er nemlig en uhyre vigtig del af fødevareproduktionen.

Uden en god hygiejne ville det nemlig ikke være forsvarligt at sælge eller servere noget som helst for kunder og gæster. Derfor er det altså også uhyre vigtigt, at det er noget, man har for øje i alle dele af madlavningen.

Hygiejnisk udstyr
Noget af det, man er nødt til at tage højde for, er om ens udstyr er hygiejnisk. Når der er tale om udstyr, der på den eller den anden måde bruges i fødevareproduktion, så skal det ikke bare være almindeligt rent. Det skal faktisk også være lavet til at kunne bruges i forbindelse med mad.

Man skal naturligvis gøre grundigt rent, men det udstyr, som bruges i arbejdet, skal også være fødevaresikkert. Sådan kan man nemlig sikre, at det hele er egnet til brug i forbindelse med madlavning.

Det fødevaresikre udstyr kan være alt fra slagterens savklinger til machinery feet eller fødder, som de større maskiner står på.

Grundig rengøring
Når man arbejder med fødevarer og madlavning, er det også vigtigt, at der bliver gjort ordentligt og grundigt rent, således at forholdene konstant er hygiejniske nok til arbejdet. Her skal man ikke bare gøre rent, som man måske ville gøre derhjemme. Man skal nemlig virkelig nå alle kroge, og så skal man også sørge for at desinficere.

Det er Fødevarestyrelsen, der står bag de regler, der gør sig gældende på dette område. Derfor kan det være en god idé at læse op på, hvordan det hele skal være.

Man bør også holde sig opdateret, eventuelt ved at tage på kurser indimellem.

Arbejdernes vaner
Endelig er det også meget vigtigt, at de mennesker, der rent faktisk arbejder med fødevarer, har nogle gode og hygiejniske rutiner og vaner. Det handler blandt andet om, at man naturligvis skal vaske hænder og desinficere sig selv, når man er på arbejde.

Man skal også sørge for, at den beklædning, man bærer, er egnet og hygiejnisk i forbindelse med arbejdet.

Det er for eksempel vigtigt, at ens påklædning er ren. Det skal bæres og opbevares på en sådan måde, at der ikke risiko for, at der opstår kontaminering.

De præcise regler og anbefalinger kan være forskellige for hver arbejdsplads. Man bør følge Fødevarestyrelsens råd.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.078