23948sdkhjf

Linjefag: Leg og læring på efterskole

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Er dit barn i udskolingen, er det naturligt, at snakken om efterskole presser sig på. Flere og flere børn tager del i efterskolelivet i enten 8.,9. eller 10. klasse.

Går I og overvejer, hvorvidt dit barn skal på efterskole eller ej, bør du læse med i denne artikel, for heri får du et større indblik i, hvordan linjefagene på en efterskole styrker eleven.

Den betryggende del
Det er en stor beslutning for både barnet og de voksne, når der skal undersøges, om folkeskolen skal skiftes ud med en efterskole i et år. Dette skyldes både økonomiske og praktiske aspekter, men det kan også være en grænseoverskridende tanke for et barn at skifte den velkendte hverdag ud med en helt ny.

Derfor kan det være betryggende for barnet at vide, at skoleskemaet byder på en interesse, som de er trygge ved. Det er lige netop her, at et linjefag spiller en vigtig rolle for eleven på efterskolen.

Ofte vil det være to eller tre eftermiddage om ugen, der afsætter tid til linjefaget. På den måde ved eleven, at der flere gange om ugen vil være en stund, der omhandler en tryg aktivitet. Dette kan specielt gøre en forskel i starten på en efterskole, hvor store dele af tiden er præget af nervøsitet, spænding og ukendte situationer. 

Den sociale del
Ofte vil en efterskole omfavne et væld af forskellige unge mennesker, hvilket kun gør efterskolelivet endnu mere spændende. Eleverne bliver blandet på tværs af klassetrin, køn, kompetencer og interesser, hvilket bidrager med en større tolerance overfor andre mennesker.

Det sociale aspekt har en enorm betydning på en efterskole, derfor er linjefaget en god måde for eleven at møde nye mennesker på. Ofte har de en fast klasse, de får undervisning i, hvorimod linjefaget blander dem allesammen. Derfor giver linjefaget både mulighed for at møde nye elever på efterskolen, men det giver også mulighed for at mødes med elever, der har samme interesse som en selv.

Med andre ord danner linjefaget grundlaget for tætte venskaber, ny kompetencer og gode minder.

Den fremtidige del
Selvom linjefaget ofte omhandler hobbyer, er nogle af dem også en oplagt mulighed til at bane vejen for fremtiden. Dette betyder, at linjefaget kan give vigtige kompetencer, der er en fordel i fremtiden.

Et eksempel på dette er et linjefag som landbrug, hvor eleverne får større viden omkring pasning af dyr, daglig drift i laden og maskiner. Har dit barn læsevanskeligheder og stor interesse for dyr, kan en landbrugsefterskole for ordblinde være oplagt. 
Linjefaget på en efterskole har en stor rolle for eleven, derfor kan I med fordel kigge nærmere på, hvilke fag den pågældende efterskole tilbyder.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.078