23948sdkhjf
Del siden
Annonce

12 kW fiberkilde er nu tilføjet til Amada ENSIS fiberlaser

Amada tilføjer nu den sidste nye højeffekt-fiberlaser, ENSIS-AJ 12 kW, til de allerede kendte 3, 6 og 9 kW modeller.

ENSIS fiberlaser er interessant for hver en virksomhed der kræver en hurtig piercing og har behov for at skære en bred vifte af materialer. Denne nye 12 kW ENSIS leveres med de samme specifikationer som kendes fra 6 og 9 kW modellerne, så som AMADA’s egenudviklede fiberlaserkilde, den originale automatisk variable strålestyring og strålekontrol for en optimal stråletykkelse og fokuspunkt. De 12 kW består af 3 x 4 kW diodemoduler, hvilket er det singlemodul med højest effekt som Amada har produceret til dato og som sikrer en meget høj strålekvalitet og skærehastighed. Med nitrogen er det nu muligt at skære i tykkere sort stål op til 15 mm. Det nye ECO WACS system garanterer stabil skæring med oxygen i tykkere sort stål og øger udnyttelsesgraden af pladen.    

Indenfor de seneste år har fiberlasere med høj skære-effekt vundet mere ind til skæring af metalplader, hvor de har en forøget skærehastighed og hurtigere piercing tid sammenholdt med lav udgift per skåret emne. Denne nye 12 kW AMADA ENSIS-AJ fiberlaser er udviklet til at supplere de eksisterende 3 – 9 kW højt ydende versioner. Alene 3 kW modellen skærer faktisk i op til 25 mm sort stål, hvor 12 kW versionen nu bringer dette til et nyt niveau med også ECO WACS funktionen. WACS (Water Assisted Cutting System), automatisk vandkølet skæring, hvor tykt sort stål efterlades med høj kvalitet ved oxygen skæring. Denne teknologi har siden den første lancering i 2014 altid været standard på de fuldt udstyrede ENSIS-AJ fiberlaser modeller.
ECO Cut teknologien sikrer ved oxygen skæring i tyndere materialer (10-15 mm) en forøget hastighed og samtidig en reduktion i driftsomkostninger.
ECO WACS kombinerer begge teknologier, der efterlader et skæresnit med en ekstrem høj kvalitet og en forbedret snitvinkel, samtidig med en hurtig skæring og piercing tid.     

Den højere effekt giver den fordel ved skæring med nitrogen i tykkere sort stål, at materialet efterlades med en oxid-fri skærekant. Denne 12 kW ENSIS-AJ kan med nitrogen skære i sort stål op til 15 mm og vil med AMADA’s Clean Fast Cut (CFC) teknologi reducere gasforbruget med op til 70% sammenlignet med en standard nitrogen-skæring. Det giver nu muligheder for leverandører til bygge- og landbrugsindustrien med flere. Denne øgede skærehastighed sikrer en hurtigere levering til slutkunden sammenlignet med oxygen-skæring.     

AMADA’s automatiske variable strålestyring giver fuld kontrol og modulering af laserstrålen og er centralt for ENSIS-AJ fiberlasernes avancerede kapabilitet, hvor den ikke alene styrer laserstrålens diameter og fokuspunkt, men også ændrer strålens form afhængig af materialet og tykkelsen af emnet der skal skæres.   
Den variable strålestyring skifter også automatisk mellem en høj-effekts stråle ved piercing og en højkvalitetsstråle til skæring, hvilket reducerer cyklustiden. Med hensyn til opstillingstid er det værd at notere, at der kun anvendes én linse til skæring i både tykke og tynde materialer. Hermed optimeres maskines oppetid og fjerner dyre operatørfejl.

AMADA’s automatiske strålekontrol (Auto Collimation) er endnu en unik funktion for ENSIS højeffekt fiberlasere. En teknologi der sikrer den korrekte strålediameter og fokuspunkt, med den højest mulige skærehastighed til at opnå optimal overfladekvalitet for at minimere behovet for efterbehandling. Automatisk strålekontrol giver et bredere skærespor i tykke materialer, der gør udtagning af emner nemt og dermed reducerer håndteringstiden.

”Ved at kombinere AMADA’s gennemprøvede automatiske variable strålestyring, som vi har anvendt siden 2014, sammen med vores automatiske strålekontrol teknologi og nu de12 kW effekt, vil dette give såvel eksisterende som nye kunder en signifikant fordel i et konkurrencepræget marked”: siger Matt Wood, Senior Product Manager hos AMADA Europe. ”Faktisk er piercingtiden for 25 mm sort stål kun 1 sekund med 12 kW versionen, hvilket reducerer produktionstiden.”

Nem og brugervenlig betjening med AMADA’s intuitive AMNC 3i styring, samtidig med en driftssikker produktion med funktionaliteter som 16-station automatisk dysseskift.      

Der findes mange mulige automationsløsninger til ENSIS-AJ lasermaskiner til optimering af produktiviteten og besparelser på personaleomkostningerne. ASF-EU og ASLUL tårnløsninger har automatisk ilægning og aflæsning af plader, hvor skiftetiden for ASF-EU er på under 90 sekunder. TK EU emne-plukker udtager, sorterer og stabler de laserskårede emner uden at afbryde laserskæringen. Med en ekstra udtagerstation kan operatøren udtage emner og restmateriale fra alle 3 sider af selve skærebordet. Operatøren har også mulighed for at lægge en tredje plade klar til skæring for at en optimal produktivitet.    

Alle virksomheder der til dagligt oplever lang skæretid i tykkere materialer med deres nuværende laserskærer, her vil ENSIS-AJ 12 kW være løsningen. Brug af denne teknologi vil sikre ekstrem driftssikker skæring over en bred vifte af materialer og godstykkelser.
Amada udvikler og fremstiller selv både maskinen såvel som fiberlaserkilden og som kunde kan du være sikker på høj service og support.    

Amada Denmark
Erhvervsbyvej 4
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK14227547
P nummer: 1002952756

Kontaktperson

ML
Michael Laursen
Teknisk Chef
+45 23216625 michael.laursen@amada.dk

Send til en kollega

0.062