23948sdkhjf

Planlægge indretning rigtigt

| Medlemsnyhed | Indrykket af Hoffmann Group

At købe et nyt interiør betyder ofte en større investering. Med et gennemtænkt koncept og et modulært indretningssystem kan de tilhørende planlægningsrisici reduceres betydeligt.

De fleste mennesker bruger mere tid på arbejdet end derhjemme. Det skal virksomheder være opmærksomme på, når de indretter deres firma fra bunden. Medarbejdere, der har det godt på arbejdet og ikke er fysisk stressede, er normalt mere motiverede, mere engagerede og mere produktive. Udover en vis æstetik skal værkstedsindretning derfor også opfylde funktionelle og ergonomiske kriterier. Mårettet planlægning er derfor afgørende.

Opret en kravsprofil
I et første trin skal beslutningstagerne tænke over, hvad værkstedsindretningen har at tilbyde, så medarbejderne kan udføre deres opgaver optimalt. Jo bedre indretningen er tilpasset menneskene og deres jobprofiler, desto højere gevinster kan opnås med hensyn til arbejdsmiljø, jobtilfredshed og produktivitet. Dette kræver en detaljeret analyse af kravene til arbejdspladsen.

Aflaste fysisk
Når man analyserer kravene til arbejdspladsen, bestemmes det blandt andet, i hvilken arbejdsstilling medarbejderne tilbringer dagen. Hvis du arbejder stående, er det fornuftigt at placere anti-træthedsmåtter foran arbejdspladserne. Graden af hårdhed spiller her en vigtig rolle, for hvis dæmpningen er for stærk, er musklerne alt for belastede med permanent vægtkompensation. Åbne anti-træthedsmåtter binder også snavspartikler og øger skridsikkerheden. Hvis du forbliver i samme position i mere end to minutter, skal der tilbydes en ståhjælp. Dette absorberer op til 60 procent af kropsvægten og aflaster knæleddene og rygradden. Ofte deler flere medarbejdere en arbejdsplads. I disse tilfælde skal bordpladen eller hele arbejdsstationen kunne justeres individuelt til den respektive medarbejders højde. Dette er især hurtigt, hvis filebænken eller arbejdsstationen gemmer flere brugerprofiler ved hjælp af hukommelsesfunktionen og tilpasser sig personlige parametre ved et tryk på en knap.  Drejelige sidehulvægge gør det muligt derefter at tilpasse arbejdspladsen til den enkelte armlængde.

Tilbyde speciel komfort
Der findes forresten nu også elektrisk højdeindstillelige arbejdspladser med en drivenhed. Dette er især praktisk for medarbejdere, der bliver ved med at skulle flytte deres arbejdsplads til et andet sted i værkstedet – de skubber simpelthen deres filebænk som en indkøbsvogn. Og hvis en mobil strømforsyning med batteridrift skal medtages, er det i dag også muligt. Der er også en smart løsning til medarbejdere, der regelmæssigt går lange afstande i hallen og skal bære tunge værktøjer med sig: Elektrisk mobile filebænke aflaster ryggen og kan køre op til 4 km/h.

Organiser tæt
Efter et første kig på arbejdspladsen begynder den detaljerede planlægning: 5S-metoden fra Japan har herved bevist sin værdi. Den tilbyder et sofistikeret system med organisering og orden, så arbejderne kan holde styr på tingene og reducere deres stressniveau. 5S fokuserer på følgende fem organisatoriske principper: Selektion, sortering, soberhed, standardisering og selvdisciplin. I praksis betyder det for eksempel, at værktøj og arbejdsudstyr opbevares i henhold til deres brugsfrekvens og placeres i medarbejdernes synsfelter og rækkevidde. Indlæg med hårdt skum med fræsede lommer i værktøjets kontur sikrer orden i skufferne. Disse kan designes individuelt til GARANT-skuffer i Hoffmann Groups eShop ved hjælp af eForm-online-konfigurator og bestilles direkte. Det er også vigtigt, at medarbejderne har hurtig og nem adgang til nye værktøjer. Udleveringsautomater som GARANT Tool24 PickOne eller Tool24 Locker er særlig velegnede til dette. Automaterne udleverer værktøj, personlige værnemidler og låneudstyr døgnet rundt og protokollerer pålideligt udtagelserne.

Skabe et positivt klima
Efter registrering af kravene til ergonomi og funktionalitet er det nødvendigt at kontrollere, hvordan værkstedsindretningen skal se ud optisk, så det overholder virksomhedens retningslinjer for corporate design og fremmer identifikation med virksomheden.  Her spiller værkstedsindretningens farver, kvalitet og overfladestruktur en afgørende rolle. Fløjdøre og skuffer med dæmpningssystem og skydedøre med låse er for eksempel tegn på høj kvalitet. En moderne kabelhåndtering, skuffer og udtrækshylder samt skrå hylder med hårde skumindlæg muliggør en klar og overskuelig organisering af kabinettets interiør. Udover disse kriterier skal der stilles spørgsmål ved, hvordan velbefindendekarakter og arbejdssikkerhed kan forbedres yderligere. Det er bevist, at hele miljøet har indflydelse på medarbejdernes mentale tilstand og ydeevne. Værktøjsskabe med indvendig belysning skaber for eksempel et plus i atmosføren og øger sikkerheden, fordi medarbejderne kan gribe målrettet ind i kabinettet for at tage et værktøj ud, selv i mindre oplyste miljøer.

Forbliv fleksibel på langt sigt  
For at være ærlig må man dog også sige: Selv med den bedste planlægning kan der opstå  uforudsete behov for ændringer på et eller andet tispunkt i fremtiden. Det er derfor vigtigt altid at opretholde en vis grad af fleksibilitet. Det fungerer godt med et modulopbygget koncept, hvor alle komponenter let kan udskiftes over en lang periode. GARANT GridLine er et eksempel på et sådant koncept. I GARANT GridLine er alle møbler tilgængelige i mindst ti år. Alle individuelle dele er designet efter en ensartet gitterstørrelse og kan kombineres efter modulprincippet. Serien inkluderer i øjeblikket værkstedsskabe, værkstedsvogne, arbejdsstationer og filebænke samt tilbehør. Dette bringer et højt niveau af planlægning og investeringssikkerhed på langt sigt.  Udover den høje funktionalitet og de forskellige kombinationsmuligheder tilbyder serien klare strukturer og et moderne, konsistent designsprog. GARANT GridLine-serien har allerede vundet adskillige designpriser såsom iF Design Award og German Design Award. Den fås i forskelige standardfarver og efter anmodning i firmafarver, som er kendt for at styrke Corporate Identity.

Facit
En industriel arbejdsplads skal være et sted, hvor medarbejderne har det godt. Jo bedre det er muligt at tilpasse værkstedsindretningen til de mennesker, der skal arbejde med den, desto højere er jobtilfredsheden og produktiviteten. Med modulære, udvidelige indretningskoncepter får virksomhederne den fleksibilitet, de har brug for, for at kunne foretage vigtige justeringer på langt sigt.

Autor: Klaus Schmitt, Senior Director Work Stations & Storage hos Hoffmann Group


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Hoffmann Group

Herbert-Ludwig Str. 4
28832 Achim
Tyskland
Hoffmann Group

Send til en kollega

0.078