23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Lille maskinfabrik tror på fremtiden og investerer kraftigt

Hos den lille virksomhed Kais Maskinfabrik i Ringe på Fyn tror ledelsen så meget på fremtiden, at de midt i en pandemi investerer i et nyt 5-akset bearbejdningscenter.

Pressemeddelelse af Karina Davids – kdmarketingsupport.dk

Formålet er at levere konkurrencedygtige løsninger, øge maskinfabrikkens omstillingsparathed og at kunne følge med den stigende efterspørgsel på High Mix, Low Volume (HMLV) produktion. I denne omstillingsproces har Kais Maskinfabrik fået værdifuld hjælp af Seco Tools og deres team af bearbejdningseksperter.

Det er ikke kun én, men hele to store maskiner, Kais Maskinfabrik har investeret i inden for de seneste to år. Udover det nye 5-aksede DMG DMU 50 3rd bearbejdningscenter har virksomheden også investeret i en Okuma LB3000EX ll-MYW drejebænk sidste år. Kais Maskinfabrik ønsker med investeringerne at opruste maskinparken, så de fremover kan fremstille mere komplicerede emner i syrefast rustfri stål og højstyrkestål. ”Udviklingen går i retning af mindre og mere komplekse emner, og hvis man skal med på den bølge, er et 5-akset bearbejdningscenter simpelthen en nødvendighed”, fortæller direktør Kai Nielsen.

 Seco Tools har hjulpet med at optimere forretningen
I forbindelse med investeringerne har maskinfabrikken haft et tæt samarbejde med værktøjsproducenten Seco Tools A/S. Igennem de seneste to år er Harun Göbekoglu, som er teknisk salgskonsulent hos Seco Tools, således kommet løbende i huset. ”Harun har en enorm viden, og han har både inspireret os og trænet os i at tænke anderledes i forhold til valg af bearbejdningsstrategier, værktøjer og maskiner”, fortæller Kai Nielsen og fortsætter: ”Nu tænker vi i samlede løsninger, hvor det hele spiller sammen, både maskiner, værktøjer og emneopspænding osv., og vi er gået fra kun at arbejde i aluminium til også at arbejde i syrefast rustfri stål materialer. Samtidig er vores medarbejdere blevet uddannet i bearbejdningsstrategier og skæreteknik, så de er blevet bedre til at træffe kvalificerede værktøjsvalg.”

Inspirationen og vejledningen fra Seco Tools har betydet, at medarbejderne hos Kais Maskinfabrik nu aktivt vurderer, hvordan emnerne kan bearbejdes bedst, hurtigst og billigst, og det har stor betydning for lønsomheden. ”For eksempel er der ingen grund til at køre med en større fræser, når man kan bruge en mindre, der er billigere – og når man vælger det rigtige værktøj til opgaven, holder værktøjerne også væsentligt længere. Begge dele har givet gode besparelser i produktionen, så Seco Tools og Harun har i høj grad hjulpet os med at gøre vores forretning endnu bedre”, erklærer en tilfreds Kai Nielsen.

Praktisk erfaring giver resultater
Kai Nielsen understreger, at det har stor betydning, at specialisterne fra Seco Tools har praktisk erfaring med at stå ved maskinerne, for det betyder, at de har nemmere ved at sætte sig ind i de praktiske problemstillinger – og dermed kan de bedre hjælpe og rådgive om f.eks. arbejdsgange og sammensætning af CAM-programmer. ”Det gør bare, at vi kommer hurtigere fra A til B”, forklarer han og fortsætter: ”Det er også derfor, vi tit vælger at få gode råd og vejledning hos Seco Tools, inden vi afgiver tilbud på nye emner eller, som her, ved indkøb af nye maskiner.”

Opgaverne fastholdes i Danmark
”Vores fokus i Seco Tools er at optimere arbejdsgangene og minimere værktøjsforbruget hos vores kunder, så processerne bliver mere omkostnings­effektive”, fortæller Harun Göbekoglu fra Seco Tools A/S. Han forklarer også, at de er trænet i at tænke i helheder og har fokus på både pris og kvalitet. Derudover kommer de med den nyeste viden på bearbejdning og værktøjsområdet, så hvis der for eksempel er kommet et nyt skær med flere hjørner, kan de fortælle kunden om de nye muligheder – også selvom det i første omgang kan betyde mindre salg for Seco Tools.

”Vi brænder for at implementere nye ting, der løfter kunden i den rigtige retning”, forklarer Harun Göbekoglu. ”Når vi hjælper kunderne med at få en mere effektiv produktion, kan de give deres kunder bedre tilbud, så de får opgaverne. På den måde bidrager vi til at fastholde opgaverne og arbejdspladserne i Danmark – og på den lange bane betyder dét større salg for os. Når vores kunder har succes, får vi det også.”

Ser lyst på fremtiden
Kais Maskinfabrik har ordrer til det nye 5-aksede bearbejdningscenter frem til starten af 2. kvartal 2021 og har også forhåbning om, at den nuværende aftale bliver forlænget til 2. og 3. kvartal. ”Vi håber selvfølgelig, at der kommer lidt mere gang i hjulene, når først der er kommet styr på pandemien, men generelt ser vi lyst på fremtiden her hos Kais Maskinfabrik”, slutter Kai Nielsen.

Om Kais Maskinfabrik ApS
Kais Maskinfabrik ApS er ejet af Søren Jakobsen og Kai Nielsen. Kai Nielsen grundlagde virksomheden i 2001. Virksomheden leverer spåntagning i høj kvalitet – både drejning og fræsning i små og store serier – til en række forskellige industrier. Kais Maskinfabrik har altid haft sorte tal og beskæftiger i dag syv medarbejdere.

 

Seco Tools A/S
Kirkebjerg Allé 88 St
2605 Brøndby
Brøndby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK55273812
P nummer: 1002030462

Kontaktperson

Send til en kollega

0.048