23948sdkhjf

MTO electric a/s nomineret til 'Årets Rummelige Virksomhed'

| Medlemsnyhed | Indrykket af MTO electric a/s

Efter mere end 10 års arbejde med rummelighed og inddragelse af borgere på kanten af arbejdsmarkedet er MTO nu nomineret til 'Årets Rummelige Virksomhed' for succeshistorien med "firkløveret" i montagen.

“Borgerne oplever at blive taget seriøst. At nogen stoler på dem og giver dem en mulighed for at vise deres værd gennem gensidig tillid”.  

Sådan lyder en del af den indstilling, som har givet MTO electric a/s en nominering til titlen ‘Årets Rummelige Virksomhed 2020’. 

Det er Arbejdsmarkedsudvalget, som for tiende år i træk hædrer en virksomhed, som har gjort en ekstra indsats for at hjælpe udsatte borgere tilbage på arbejdsmarkedet og udvise social rummelighed i Vejle Kommune. 

MTO electric a/s er normineret sammen med 4 andre virksomheder og vinderen kåres af en dommerkomité med repræsentanter fra bl.a. Arbejdsmarkedsudvalget, arbejdsmarkedets parter, Handicaprådet og Integrationsrådet.

Firkløveret i montageafdelingen – en succeshistorie
I dag arbejder 4 medarbejdere i MTO’s montageafdeling. Fælles for dem er, at de alle er rekrutteret hos Vejle Jobcenter og startede i virksomheden i praktik af kortere eller længere varighed.  

“Firkløveret har været hos os mellem 1 og 3,5 år, og i dag er alle fire kommet gennem nåleøjet. To er i flexjobs og to er i ordinære, næsten fuldtidsjobs”, forklarer direktør Michael Johansen, som sammen med de øvrige medarbejdere har en stor aktie i det, der må kendetegnes som en succeshistorie.   

“De er kommet igennem systemet i jobcenteret og ud på den anden side med fast arbejde, i faste og rummelige rammer og har fået nogle gode, sociale relationer”, fortæller Michael Johansen og peger på, at firkløveret i dag udgør en vigtig ressource og gør en stor forskel i firmaet. 

“Med MTO-firkløveret vi har i dag en stor succeshistorie. De hjælper MTO med at forædle de komponenter, vi allerede har på hylderne, til løsninger som vores kunder i større omfang efterspørger”.  

De fire medarbejdere i montagen er i øjeblikket en del af et udviklingsprojekt, som indeholder elementer fra både Industry 4,0 og IoT og som involverer samarbejde med en dansk maskinbyggerkunde, en elektronikleverandør fra Wales og et tech-hus i Portugal.  

“Det hele foregår på Teams-app’en og MTO-firkløveret bidrager væsentligt til projektets udvikling og kommende implementering”, fortæller Michael Johansen.  

Vigtigt med social integration
Arbejdet med rummelighed og inddragelse af borgere på kanten af arbejdsmarkedet er ikke noget nyt i MTO electric a/s.  

“Vi har i mere end 10 år arbejdet med rummelighed i MTO, og har nu endelig fundet opskriften. Den er ikke hemmelig men rummelig”, forklarer Michael Johansen. 

“Vi starter altid blødt, efter borgerens behov, og bygger stille og roligt på – dels el–teknisk og dels socialt. Den sociale integration er for os lige så vigtig, som det arbejde man kan præstere, for når det sociale fungerer, så kommer resten som oftest af sig selv”, siger Michael Johansen og tilføjer: “Vi forsøger at integrere borgerne i alle de aktiviteter, som foregår i MTO, og kræver at de prøver at spise med i kantinen, deltage i fyraftensmøder eller firmafester”. 

Vinderen af “Årets Rummelige Virksomhed 2020” findes ved en virtuel prisuddeling, hvor også årets mentor og årets 3 succeshistorier kåres.

Du kan følge MTO electric a/s her og se showet på Vejle Kommunes Facebookside her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
MTO electric a/s

Stiftsvej 14
7100 Vejle
Danmark
MTO electric a/s

Send til en kollega

0.078