23948sdkhjf

Første GiboCobotFlex solgt og leveret på under tre måneder

| Medlemsnyhed | Indrykket af GIBOTECH A/S

I august introducerede Gibotech en GiboSmartSolution med en kollaborativ robot på en fleksibel og mobil vogn. Nu er den første solgt og nummer to på vej ud ad døren.

Det blev den lokale virksomhed Steeltec, der fik fingrene i den første GiboCobotFlex på markedet. Steeltec er en dansk metalbearbejdende virksomhed, der bl.a. tilbyder laserskæring af plader, afgratning, svejsning, klip og buk, drejning og mange andre processer til metalbearbejdning.

Og det er altså en af disse processer, virksomheden nu har valgt at automatisere med en fleksibel og kollaborativ løsning fra Gibotech. Løsningen er lavet med en OMRON TM 12 kollaborativ robot med integreret visionkamera og controller. Sammen med robotten skal en OnRobot VGC 10 griber håndtere emner, der skal bukkes i en kantpresse.

- Vi ser frem til at udvide vores muligheder med en robot til vores kantpresse Trumpf TruBend 7036, der vil gøre os endnu mere konkurrencedygtige i forhold til både pris og effektivitet. Vi har i tæt samarbejde med Gibotech fået konstrueret en løsning, der er specialiseret til vores specifikke kundebehov, siger Finn Stræde Christensen, direktør i Steeltec.

GiboCobotFlex er en del af Gibotechs nye koncept, GiboSmartSolutions, der er blevet udviklet under Coronakrisen. GiboSmartSolutions dækker primært industriløsninger og mange af dem er baseret på moduler, så man kan købe en enkelt robotcelle eller sætte flere moduler sammen til en samlet løsning, fx med eller uden mobil robot eller CNC maskine.

- Vi har i Covid-19 perioden arbejdet målrettet med at samle og kombinere firmaets erfaringer gennem en lang årrække.  Målet har været at gøre løsningerne synlige og nemme at overskue, men samtidig ikke forsimple dem, da der i nogle tilfælde er tale om ret komplekse teknologiske løsninger. Og så håber vi, at vi ved at samle løsningerne i et koncept, at det kan inspirere vores kunder til deres næste automationsløsning, siger Kenneth Pedersen, Project Sales Manager i Gibotech.

Den robot der nu flytter ind hos Steeltec er den første model af GiboCobotFlex. Den vil derfor også danne grundlaget for en videreudvikling af nye udgaver af GiboCobotFlex, der vil blive baseret på Steeltecs erfaringer.

- Vi glæder os rigtig meget til at installere robotten hos Steeltec. Vi har haft et godt samarbejde med virksomheden og er sikre på, at når de lærer GiboCobotFlex at kende, vil de opdage flere muligheder, hvor dens fleksibilitet kommer til sin ret og skaber endnu mere værdi for dem og deres kunder, lyder det fra Kenneth Pedersen.

Steeltec blev etableret i 1990, ligger i Odense og beskæftiger knap 15 medarbejdere. Virksomheden har brugt de sidste 30 år på at specialisere sig i at udvikle færdige anlæg til deres kunder primært indenfor levnedsmiddel- og vindmølleindustrien.

Medlemsnyhed

Indrykket af
GIBOTECH A/S

Datavej 15
5220 Odense SØ
Danmark
GIBOTECH A/S

Send til en kollega

0.078