23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kursister strømmer til nyt ajourføringsmodul på TECHCOLLEGE

Ifølge uddannelseschef og uddannelseskonsulent handler kursus-succesen om et behov for at holde sig opdateret på de aktuelle svejsestandarder samt et godt ry som kursussted.

Uanset om man er svejsekoordinator, medarbejder, værkfører eller leder og arbejder med svejsning i en produktion, kan det være svært at holde sig helt opdateret på de nyeste svejsestandarder. Den udfordring har man valgt at handle på hos metal-afdelingen på TECHCOLLEGE. Det har resulteret i et helt nyt ajourføringsmodul for svejsekoordinatorer, hvor deltagerne i løbet af tre dage bliver opdateret på de nyeste, aktuelle svejsestandarder med fokus på centrale ændringer.

- Nu har vi kørt uddannelsesforløbet til national svejsekoordinator i en årrække, og cirka 350 kursister har været igennem forløbet. Der sker jævnligt ændringer, som betyder nye svejsestandarder, og virksomhederne har derfor efterspurgt en opdatering. Det er netop det, vi forsøger med det nye ajourføringsmodul, forklarer uddannelseschef for Metal, Jesper Frydkjær Pedersen.

Det første ajourføringskursus blev afviklet i midten af september, og det nye efteruddannelsesinitiativ blev også taget godt imod af kursisterne, som hurtigt fik meldt sig til.

- Jeg var med på det allerførste forløb til national svejsekoordinator, og der er sket mange ændringer i standarder og regler siden da. Så for mig er det meget givende at høre om de nyeste, aktuelle svejsestandarder. Underviseren på kurset er også meget kompetent, lød det på sidste kursusdag fra Torben Hjort, der er uddannet klejnsmed og i dag arbejder med salg og kvalitet hos Nytech i Vester Hassing.

Et par ledige pladser på kommende hold

Indtil videre er der planlagt nye kursusdatoer i januar og juni 2021, og kursister fra hele landet har allerede tilmeldt sig det næste kursus, hvor der stadig er et par ledige pladser.

- Der er helt sikkert et marked for ajourføringsmodulet, så vi har da ambitioner om at fortsætte med at afvikle det, fortæller Jesper Frydkjær Pedersen.

- Kurset henvender sig jo både til dem, som har været på uddannelsesforløbet til national svejsekoordinator, og til dem, der bare har brug for en hurtig opdatering.

Selvom hverken uddannelseschefen eller konsulenten vil prale, så bunder de mange tilmeldinger også i et godt ry i metalbranchen.

- Når virksomheder først har sendt de første medarbejdere afsted på kursus hos os, så sender de også løbende nye medarbejdere i vores retning, siger uddannelseskonsulent Palle Balzer.

TECHCOLLEGE
Sigrid Undsets vej 3
9220 Aalborg Øst
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK46994051
P nummer: 1004909470

Kontaktperson

AHHH
Anna Husted Hjerrild Hansen
ankr@techcollege.dk

Send til en kollega

0.047