23948sdkhjf

Når kun det ypperste er godt nok

| Medlemsnyhed | Indrykket af Jotun Danmark A/S

Møbelproducenten Randers + Radius har i tæt samarbejde med Jotun fundet det perfekte match.

Møbelvirksomhed Randers+Radius er kendt for deres, innovative, bæredygtige og tidløse designmøbler, der hovedsageligt sælges til kontraktmarket.

Til stoleserierne Dry og Mood var målet at vælge de farver, der skulle påføres på aluminiums- og stålben, som matchede det kunststofmateriale, der benyttes til skallerne. I tæt samarbejde med Jotuns laboratorium blev der fundet matchende NCS-farver, som ramte et præcist og monokromt udtryk.

Det er en velkendt udfordring, ikke kun i møbelindustrien, at få en identisk farve til at se ens ud på forskellige materialer. Støbt plast, stål, aluminium eller træ mv. har en grundstruktur som kan få to enslydende farvekoder til at se forskellige ud, når de påføres” udtaler medejer af Randers + Radius, Lars Andersen.

Netop denne udfordring var der også ved lanceringen af stoleserien Mood. I samarbejde med Hans Thyge og Co. blev der valgt seks farver i pp plast. Disse farvegranulater dannede herefter grundlag for farverne på  de øvrige materialer.  Vi tog fra start Jotun med på råd, da vi erfaringsmæssigt kender deres kompetencer, som praktiseres på eget laboratorium.  Vi har herved opnået et monokromt udtryk, som blev præcis som vi ønskede. Det er lykkedes for Jotun at udvikle et produkt, der svarede til de krav til farve og kvalitet som Randers + Radius’ ønskede. Omkring processen udtaler Claus Bobjerg, som er salgsansvarlig for Jotun Powder:

”Det har været en interessant udfordring for Jotun dels at ramme det visuelle udtryk, så den pulvermalede overflade stod identisk med de øvrige materialer, men også at bevare de mekaniske egenskaber som eksempelvis hårdhed og ridsefasthed, da møblerne jo skal stå flot også efter flere års brug i et miljø, hvor der sker påvirkninger ved almindelig brug og rengøring. Her har vores laboratoriums indsigt i farveteknologi og møbelbranchens standarder, samt en tæt dialog med Randers + Radius omkring deres behov hjulpet os i mål med en stærk løsning.”   

Slutteligt udtaler Lars Andersen ”Vi har i hele processen haft miljøaspektet med således at vi står med et slutprodukt der imødekommer de strengeste krav og dermed opfylder EU Ecolabel miljøkrav.”


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Jotun Danmark A/S

Jernet 6
6000 Kolding
Danmark
Jotun Danmark A/S

Send til en kollega

0.078