23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Høst fordelene ved Business Central - og sov godt om natten

I tidens løb har jeg deltaget i mange projekter, hvor kunder fik opgraderet deres Dynamics NAV til en ny version. Det var komplekse forløb, som krævede måneders afklaring, forberedelse og planlægning.

Af: Bo Damgaard Vestner, Service Director, Columbus

Derfor var kundernes begejstring over udsigten til nye muligheder og funktioner ofte blandet med bekymringen for, om noget gik galt undervejs. Ville kritiske data gå tabt? Ville projektet trække ud? Ville alt fungere, som det skulle?

Men det var dengang.

For nogle måneder siden vågnede jeg en morgen til beskeden om, at fem kunder på NAVs cloudbaserede arvtager, Dynamics 365 Business Central, var blevet opgraderet natten over. Alt gik problemfrit og med minimal indsats fra vores og kundernes side. Den ene dag var virksomhederne på én version af Business Central og dagen efter på en nyere udgave. Bum!

Microsoft Evergreen er den enkeltfaktor, som har gjort dette scenarie til virkelighed.

Initiativet går ud på, at der årligt kommer to større og en række mindre opdateringer til alle cloudbaserede Business Central-løsninger. Derfor er man altid på seneste version med nyeste sikkerhedsopdateringer og funktionaliteter – og de er omfattende!

Alene med de kommende måneders opdateringer vil vi se en række virkeligt nyttige nye funktioner blive introduceret:

  • Microsoft Teams bliver en integreret del af Business Central
  • Man kan nemt spore pakker og forsendelser på tværs af salgsdokumenter
  • Funktionen ”kopier kladder på bogførte finanskladder” bliver tilgængelig
  • Man kan skrive længere varereferencer
  • Man kan bruge samme kontaktinfo for kunder på tværs af hele applikationen

..for blot at nævne få af de mange nye muligheder, der kommer lige om lidt.

Det er funktioner, man tidligere ville have været nødt til at bruge tid og penge på at specialudvikle og implementere. Men her bliver de gjort tilgængelige for samtlige Business Central-kunder, der kører via cloud. Det er ganske enkelt en massiv fordel.

For at dette skal kunne fungere, er der til gengæld begrænset mulighed for at afvige fra standard. Derfor skal hver Business Central-løsning bestå en slags ”eksamen” ved hver opgradering. Her automattester Microsoft installationen og vender tilbage med en melding på, om den er kompatibel med opdateringskoden eller ej.

For det meste går det heldigvis godt. Men fejler denne test, skyldes det ofte, at der er foretaget tilretninger eller installeret moduler, som ikke er helt på linje med standardkravet. Nu har man tre måneder til at bringe tingene i orden, ellers bliver de ikke-kompatible add-ons eller konfigurationer af løsningen bragt tilbage til standard – eller ganske enkelt slettet.

Det kan eksempelvis betyde, at centrale funktioner i forretningssystemet bliver utilgængelige eller at omfattende tilretninger af funktionalitet eller personlige indstillinger går tabt. Hvilket er en kende upraktisk op til eksempelvis månedslut eller halvårsregnskab. En anden risiko er, at ens løsning ”består,” men at en implementeret opdatering ikke fungerer optimalt med funktioner eller tilpasninger – og det finder man så først ud af bagefter og skal håndtere situationen på baghånd.

Få en hånd til opgraderingen og minimér risikoen
Derfor har Columbus udviklet en service, SecureUpdates til Dynamics 365, som kan være med til at teste din virksomheds applikation, konfigurationer og add-ons før en opdatering – både med henblik på teknisk kompatibilitet og funktionalitet.

Vi planlægger også opdateringen, så den foretages på et tidspunkt, hvor det forstyrrer jer minimalt. Ligeledes holder vi øje med kommende opdateringer samt release notes og har mulighed for at rapportere om generelle forhold samt eventuelle ændringer af betydning for netop din virksomheds installation.

Du får også mulighed for at afprøve et preview af den opdaterede applikation. Det giver mulighed for at lære nøglefunktioner og ændringer i ro og mag og for – ved selvsyn – at konstatere, om alt virker efter hensigten, eller om der er forhold, vi skal have justeret.

Nu vil jeg helst ikke skræmme nogle væk fra Business Central. For når alt er sagt og gjort, er værdien af Evergreen og de kontinuerlige opdateringer meget, meget svære at overvurdere.

Men metodikken rummer altså også risici, som det kan være svært at håndtere på egen hånd. Primært fordi det kræver en meget bred vifte af IT-profiler med opdateret specialkompetence indenfor eksempelvis Business Central, Azure og SQL Server m.m.

Her er SecureUpdates med til at sikre, at alle opdateringer foregår på en planlagt, metodisk, sikker og velovervejet facon. Helt basalt med henblik på at høste alle gevinsterne uden at skulle tage chancer eller hyre kostbare ressourcer, som måske kan løse de udfordringer der kan dukke op hen af vejen.

Det giver ro i maven og – skulle jeg hilse at sige – en rolig nattesøvn.

Vil du vide mere?

Columbus A/S
Lautrupvang 6
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK13228345
P nummer: 1018457497

Kontaktperson

DG
Dorothea Gam
Marketing manager
+45 29690810 dga@columbusglobal.com

Send til en kollega

0.047