23948sdkhjf

Munters Flexline dampbefugtere løser indeklimaproblemer

| Medlemsnyhed | Indrykket af Munters A/S

Problemer med statisk elektricitet på kontorer blev effektiv løst med Munters' nye Flexline dampbefugtere

Hillerød Forsyning blev i 2008 udskilt fra Hillerød Kommune som et selvstændigt selskab. Efter at have haft adresse i Hillerød centrum, kunne Hillerød Forsyning i 2018 flytte ind i helt nye bygninger, Solrødgård, beliggende naturskønt lidt uden for byen. Her finder man Klima- og Miljøcenter, der omfatter både renseanlæg, genbrugsstation og administrationsbygning.

Lav luftfugtighed gav udfordringer

I administrationsbygningens kontorer arbejder ca. 60 medarbejdere. Der er installeret 2 ventilationsanlæg til at sikre et godt indeklima for de ansatte. Kort tid efter indflytningen oplevede medarbejderne dog problemer med statisk elektricitet i vinterperioden, forårsaget af lav luftfugtighed i lokalerne. Man var også  opmærksom på, at bygningens trægulve kunne tage skade af den for lave luftfugtighed.

Michael Herse, Leder af Facility hos Hillerød Forsyning, tog kontakt til Munters for at finde en løsning på problemet.

Flexline dampbefugtere løste problemet

Munters udarbejdede et løsningsforslag, der ville kunne sikre et indeklima, der både ville forbedre komforten for de ansatte og beskytte trægulvene mod udtørring.

Løsningen bestod af 3 stk. Munters Flexline dampbefugtere, med en kapacitet på hhv. 15, 40 og 100 kg damp/timen. Befugterne er elektrodebefugtere, der anvender almindeligt brugsvand. De 3 Flexline aggregater blev tilsluttet de centrale ventilationsanlæg . Da det ene ventilationsanlæg forsyner to forskellige kontorområder, er der tilknyttet 2 Flexline befugtere til dette anlæg, hvilket øger fleksibiliteten og muligheden for mere individuelle indstillinger. Befugterne tilfører fugt til ventilationsluften når den relative luftfugtighed falder til under 35% RH.

Tilfredse medarbejdere

Efter installationen kan Michael Herse konstatere, at indeklimaet er forbedret og medarbejderne udtrykker tilfredshed med løsningen.

Michael Herse, Leder af Facility, Hillerød Forsyning:

”Der opstod behov for befugtning, da vi oplevede problemer med statisk elektricitet i kontorområderne. Vore trægulve ville tage skade af den tørre indendørs luft.

Via ventilationsleverandøren fik vi kontakt med Munters og vi føler, at vi med Munters har været i trygge hænder. Vi har fået super rådgivning igennem hele forløbet og Munters har til vores store tilfredshed udført både installation og indkøring af anlæggene. Problemerne med statisk elektricitet er forsvundet og vi oplever ikke problemer med at trægulve revner osv.
Vi har tegnet ServiceCaire™ vedligeholdelsesaftale med Munters A/S for at holde anlæggene i topform fra starten.”


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Munters A/S

Ryttermarken 2A
3520 Farum
Danmark
Munters A/S

Billeder & videoer

Munters dampbefugterHillerød Forsyning dampbefugtning

Send til en kollega

0.062