23948sdkhjf

AstraZeneca sikrer driften af produktionskritiske fans

| Medlemsnyhed | Indrykket af SPM Instrument AB

Det biofarmaceutiske firma AstraZeneca investerer i onlinesystemet Intellinova Compact til overvågning af mekanisk tilstand og smørestatus på en række produktionskritiske fans i fabrikkerne i Gärtuna og Snäckviken i Södertälje.

På Campus AstraZeneca Södertälje fremstilles tredive forskellige medicin til mere end hundrede markeder. Tabletter og kapsler produceres i Gärtuna, mens fokus i Snäckviken er inhalation, spray og flydende medikamentprodukter.

På nuværende tidspunkt er onlineovervågningen i de to faciliteter planlagt at omfatte i alt sytten ventilatorer, hvor fire DuoTech-accelerometre er installeret pr. Ventilatorenhed. DuoTech er en kombinationssensor, der muliggør både vibrations- og stødpulsmåling i en og samme sensor. Sensorerne er forbundet til onlinesystemet Intellinova Compact.

I Gärtuna overvåges fire bæltdrevne fans. Stefan Gottfridsson, gruppechef Operations & Media Technology hos Gärtuna, siger: ”Ventilatorerne er de vigtigste enheder, der sikrer, at vi har den rigtige luftcirkulation, luftretninger, temperaturer og relativ fugtighed (RH) i henhold til de aktuelle krav. De kritiske produktionsrum har såkaldte FMS-sensorer, der registrerer lufttrykket i rummet. Hvis en ventilator i hovedventilationen holder op med at arbejde, stopper produktionen, da vi ikke kan opretholde de luftretninger, temperatur og fugtighed (RH), der kræves til det produkt, der fremstilles. Det betyder også, at vi får en afvigelse til at undersøge hver gang en hovedenhed stopper. Disse krav følges meget nøje, da AstraZeneca altid sætter patienten først. Vi har alarmer på alle kritiske enheder døgnet rundt, og hvis vi også har online målinger af de kritiske komponenter i vores motorer, såsom lejer og bælter, kan vi lettere forudse større nedbrud på vores udstyr. ”

På fabrikken i Snäckviken overvåges fire direkte drevne og ni bæltdrevne ventilatorer. Disse inkluderer ventilationsenheder, der betjener produktionslokaler med en høj renhedsklasse eller strenge klimakrav, der stiller høje krav til ventilation med hensyn til henholdsvis luftomsætning og luftretning og luftfugtighed og temperatur. Hvis nogen af ​​fansen ikke er operationel, vil det have store konsekvenser; Produktionen skal derefter standses, da der ikke kan ske produktion, når ventilationen er stille, eller klimakravene ikke er opfyldt. Det involverer også tid- og ressourceintensive undersøgelser af, hvordan produktionen er blevet påvirket, hvilket kan føre til kostbar ophugning og forsinkelser. Omfattende rengøring skal udføres af de berørte lokaler, når ventilationen kører igen, før betjeningen kan starte igen.

Joakim Lundell, driftsingeniør hos Snäckviken, kommenterer: "Investeringen i online overvågning af fans er en del af 'Digital upgrade' -strategien, der fokuserer på at udvide og forbedre overvågningen af ​​kritiske dele af mediesystemerne i AstraZenecas produktionsfaciliteter. Hovedårsagen er at slippe af med ulykker og erstatte dem med planlagte foranstaltninger i samråd med operationerne og derved reducere antallet af rester og produktionstab. "

I forbindelse med de aktuelle investeringer i online overvågning af fansen er den eksisterende analysesoftware Condmaster Ruby også opgraderet til den nyeste version. Ventilatorernes driftstilstand overvåges ved hjælp af de patenterede målemetoder SPM HD til måling af stødpuls og HD ENV til vibrationsindhylling. Med HD-teknologi giver systemet en usædvanlig lang advarselstid for mekanisk reduceret lejebetingelse og også advarsler for andre maskinfejl såsom ubalance, justeringsfejl og løse dele. Condmaster Ruby 2020 leveres også med webapplikationen Condmaster.NET, hvor målte værdier kan følges via smartphone, tablet, bærbar computer eller stationær computer.

Installation og idriftsættelse af sensorer og onlinesystemer er planlagt til sommeren.

AstraZeneca er et af Sveriges vigtigste eksportfirmaer med aktiviteter i Göteborg og Södertälje. Af de ca. 7.200 mennesker, der arbejder med forskning, produktion og markedsføring af lægemidler, arbejder 4.800 mennesker på faciliteterne i Södertälje.

Medlemsnyhed

Indrykket af
SPM Instrument AB

Finningevägen 71
645 42 STRÄNGNÄS
Sverige
SPM Instrument AB

Send til en kollega

0.063